Romania se pregateste: certificat medical nou in cazul starii de asediu, al mobilizarii sau al starii de razboi

Scris de 

Potrivit noilor prevederi legale, în cazul mobilizării, stării de asediu sau război, toți bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani sunt obligați să își îndeplinească serviciul militar. Nu știm dacă are sau nu legătură cu situația Ucrainei, dar Ministerul Apărării Naționale a publicat în Monitorul Oficial al României modelul certificatului medical pe care toți tinerii trebuie să îl prezinte la recrutare.

Noul model al certificatului va fi prezentat de tineri la comisia de recrutare-încorporare în cazul stării de asediu, al mobilizării sau al stării de război, în timp ce până în prezent acest document NU trebuia prezentat în asemenea situații.

 

Important! Conform art. 5 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, la declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 si 35 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a îndeplini serviciul militar.

 

Conform noilor prevederi, tinerii vor fi obligați să își facă analizele pentru a se verifica dacă au heptatita B și C acest lucru menționându-se și în certificatul medical.

 

Aprobarea certificatului medical pe care tinerii trebuie să îl prezinte la comisia de recrutare-încorporare în cazul stării de asediu, al mobilizării sau al stării de război vine în contextul în care în Ucraina, unul dintre vecinii Romaniei, au loc confruntări între activiștii proruși și manifestanții proeuropeni.

 

Sursa: avocatnet.ro

Sursa foto: stepanadrian.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.