Joburi studentesti: avantaje si dezavantaje

Scris de  Iun 25, 2013

Câte din joburile visate în copilărie le practicăm azi, în studenție? De fiecare dată când eram întrebați ce vrem să ne facem când vom fi mari, credeam cu tărie că meseria aleasă  ni se potrivește cel mai bine și că fără doar și poate asta vom fi atunci când vom crește mari.

Odată cu trecerea anilor, însă, lucrurile se schimbă dramatic. Nu pentru că încă nu ne dorim din suflet să fim doctorițe ori pompieri, ci pentru că anumite job-uri se iau din nevoie. Perioada studenției este un exemplu foarte bun pentru acest lucru. În perioada aceasta a vieții scopul principal al multor studenți este să câștige bani, nu să își construiască o carieră astfel că ei aplică pentru job-uri cu mai puțină rezonanță menite însă să le aducă bani ușor și rapid.

Astăzi o să vorbim puțin despre avantajele și dezavantajele a patru job-uri destul de comune în rândul studenților.

 

Operator call center – Puțini bani și multă muncă?

Acest job este unul pe cât de răspăndit, pe atât de controversat. Există numeroase companii care recrutează studenți dornici să câștige un ban sunând și discutând cu diferite persoane pe diferite subiecte. Este un job interesant aș spune eu, dar care sunt adevăratele lui fațete?

 

Avantaje:

Pentru un student salariul este cât de cât accesibil întrucât nu poți pretinde să fii remunerat cu zeci de euro dacă experiența ta este foarte mică.

Ai ocazia de ați îmbunătăți calitățile de comunicator și cunoști și foarte mulți oameni.

 

Dezavantaje:

Există riscul să întâlnești la telefon o sumedenie de indivizi dubioși care îți vor strica ziua.

Multe dintre aceste job-uri exploatează angajatul, acesta petrecând multe ore  suplimentare la muncă fără a primi bani pe acestea.

 

Agent chestionare – Sunt românii deschiși la completat chestionare?

Postul de agent chestionare este foarte comun în zilele noastre. Datorită faptului că au apărut numeroase firme care se ocupă cu cercetarea de piață, numărul de agenți a crescut considerabil. Aceștia au rolul de a efectua chestionare unui anumit public țintă pentru a afla părerea acestuia despre un anumit produs ori aspect al produsului respectiv.

 

Avantaje:

Ca și în cazul operatorului call center acest job este destul de bine plătit. Plata se face de obicei pe chestionar, angajatul decidând practic suma de bani pe care o va lua.

E un mod foarte bun de a cunoaște oameni noi, de a vedea locuri noi întrucât mulți dintre agenți efectuează muncă de teren.

 

Dezavantaje:

Aceste job-uri sunt verificate foarte minuțios astfel încât dacă nu completezi chestionarele corect, riști să fii dat afară.

De asemenea întâlnești o mulțime de oameni lucru care implică multă răbdare, perseverență și calm. Cine nu are aceste lucruri, nu este tocmai potrivit pentru acest post.

 

Promoter – Bani puțini/ore multe?

Promoterii sunt omniprezenți în magazinele alimentare. De câte ori nu ați mers la cumpărături și o tânără domnișoară îmbrăcată în văcuță nu v-a oferit să gustați noua brânză X? Ea este promoter. Rolul lor este de a promova diferite campanii ale produselor în rândul clienților.

 

Avantaje:

Acest job este unul interesant întrucât promoțiile sunt diverse, la diferite produse și nu te plictisești niciodată.

Ai ocazia de a te distra în diferite campanii întrucât publicitatea atrage foarte mult prin jocuri, cadouri, tombole, etc

 

Dezavantaje:

Ca promoter vei munci mult pe bani destul de puțini. Pentru ca rezultatele să se vadă trebuie să petreci multe ore prin marketuri, hypermarketuri.

Unele firme oferă banii destul de târziu lucru care nu te ajută prea mult dacă ai nevoie imediată de suma respectivă.

 

Animator petreceri pentru copii – Un job de poveste?

Acest job este unul foarte frumos, dar și foarte solicitant. Ce clienți pot fi mai greu de mulțumit decât copii? Rolul unui animator este să se costumeze în diferite personaje (Spiderman, Batman, Rapunzel, Albă ca Zăpada) și să participe la diferite evenimente pentru a-i distra pe cei mici. Ei sunt solicitați să facă baloane, să picteze și să joace diferite jocuri cu prichindeii.

 

Avantaje:

Ai ocazia de a te costuma în diferite personaje și de a te distra alături de cei mici.

Sumele cu care ești plătit sunt destul de avantajoase și de cele mai multe ori primești banii pe loc.

 

Dezavantaje:

Acest job necesită foarte, foarte multă răbdare și dedicare. Cei mici nu prea pot fi mințiți atât de ușor și dacă nu intri bine în pielea personajului lor preferat vei avea mici dificultăți cu ei.

De multe ori animatorii pot avea zile foarte aglomerate și lungi. Ei participă la multe evenimente, zile de naștere, botezuri și clienți pot neglija uneori faptul că acel om nu a mâncat ori băut nimic de câteva ore bune.

 

Sursa: iqool.ro

Sursa foto: thestudentpocketguide.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.