Clujotronic va reuni anul acesta proiecte inovatoare de arta digitala contemporana din domeniile muzicii, artei vizuale si a jocurilor video

Scris de  Sep 24, 2018

Organizat de către Centrul Cultural German și Institutul Francez, între 28 și 30 septembrie la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Clujotronic promovează și susține experimentele interdisciplinare care îmbină arta și tehnologia precum și colaborările dintre invitații străini si cei locali. Pe vizitatori îi așteaptă un sfârșit de săptămână plin de muzică, performance-uri audio-vizuale, proiecții spectaculoase precum și ateliere și sesiuni de talk-uri, toate acestea într-o atmosferă relaxantă, chiar în centrul orașului.

 

Mai mult decât atât, anul acesta festivalul vă oferă o serie de experiențe de realitate virtuală și augmentată. Festivalul franco – german de artă digitală debutează pe data de 28 septembrie de la ora 18:30 cu un panel de discuții unde va fi prezentată publicului aplicația de realitate augmentată ARound the city dezvoltată în cadrul unui proiect comun al celor două instituții, după care la ora 20:00 va avea loc deschiderea oficială în prezența ambasadorului Germaniei la București Cord Meier-Klodt.

 

Primul performance al serii va fi oferit de către muzicianul francez Alex Augier și va fi un spectacol digital de muzică și lumini de neratat. Apoi vom descoperi muzica electronică live a berlinezilor de la Skinnerbox, acompaniați vizual de către artistul clujean Lucian Matei (Noiseloop).

 

Artiști din România, Germania și Franța vor crea performance-uri audiovizuale și instalații interactive, își vor prezenta jocurile și vor susține workshop-uri și talk-uri pentru publicul larg pasionat de tehnologie și artă contemporană, dar și pentru cei curioși, care doresc să exploreze.

 

Proiectul local ClarObscura îmbină instrumentele acustice cu sintetizatoarele într-o experiență muzicală deosebită iar împreună cu artista vizuală de origine germană, Juladi, care va prezenta o instalație vizuală interactivă, vor da viață curții interioare a muzeului.

 

Tot din sfera muzicală fac parte și clujenii de la Sense, care vor susține un concert electroacustic și duo-ul CosmosTone, pe fundalul unor proiecții murale speciale pregătite de către Aural Eye din București. Serile se vor încheia pe ritmuri dansante asigurate de către Dodo, artist muzical clujean și Absolem, duo francez activ pe scena locală.

 

Mai multe instalații interactive vor încânta vizitatorii muzeului de artă. Partenerii de la BRD Groupe Société Générale vor prezenta Laboratorul de Imaginar – un aparat care îți citește undele cerebrale și le transformă într-un spectacol.

 

Și copii sunt bineveniți la festival, unde vor avea ocazia să interacționeze cu Mickey Mouse sub forma unei sculpturi cinetice audio-vizuale, create pentru Disney de colectivul de artiști panGenerator din Polonia. O serie de jocuri creative românești, unele chiar dezvoltate pe plan local, din Germania, Franța și Marea Britanie vor fi expuse pentru a fi testate de către public, toate în premieră în Cluj-Napoca. Dintre acestea enumerăm jocul VR german Late for Work sau Yaga, o producție sută la sută locală a celor de la Evozon. În plus, vom prezenta o expoziție de fotografie în realitate augmentată despre patrimoniul cultural francez. Nu vor lipsi, desigur, nici atelierele de gaming, muzică și programare, iar cei pasionați de crearea de jocuri digitale se pot înscrie la Game Jam.

 

Festivalul Clujotronic este organizat de către Centrul Cultural German și Institutul Francez din Cluj-Napoca iar intrarea este gratuită. Atelierele și talk-urile vor fi în limba engleză.

 

 

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping