Societatea Studentilor Europenisti va organiza la Cluj Simularea Parlamentului European

Scris de  Apr 05, 2019

Cea de-a XI-a ediție a proiectului Simularea Parlamentului European este pe cale să înceapă în curând, iar Clujul îi așteaptă cu nerăbdare pe participanții veniți din toată țara, unii dintre ei aflați la a 3-a sau chiar a 4-a ediție. Societatea Studenților Europeniști organizează, în perioada 15-21 aprilie, proiectul național cunoscut sub acronimul SimPE, eveniment de tradiție al organizației, care va reuni sub auspiciile sale tineri interesați de europenistică și pasionați de jocurile politice internaționale.

 

În contextul tulbure al lumii contemporane, o dezbatere punctuală, structurată și plină de vitalitate apare a fi o necesitate, chiar o obligație civică și morală, dată fiind apartenența noastră la civilizația europeană. Astfel, SimPE urmărește crearea unui mediu și a unei atmosfere similare celor din Parlamentul European, cu scopul de a-i familiariza pe cei interesați cu procesul decizional și structura organizațională a instituțiilor europene.

 

Întocmai cu organizarea legislativului european participanții vor fi împărțiți în partide politice, în comisii specializate pe anumite probleme, dezbaterea fiind punctul central al proiectului. Ședințele de partid, ședințele de comisie, precum și dialogurile din pauzele dintre întruniri, pavează drumul către ședința plenară finală în care se va trage linie și se vor vota rezoluțiile și amendamentele discutate. Pe lângă toate acestea, participanții beneficiază și de posibilități de networking social sau profesional, fiindu-le pregătite și alte surprize, invitați speciali din sfera politicului și nu numai, urmând a fi anunțați.

 

Poate le-ai ratat:

---> Admiterea la Facultatea de Teatru si Televiziune se poate face prin castigarea concursului "Pro…

---> FSEGA organizeaza concursul „Oeconomicus Napocensis” pentru elevii care doresc sa urmeze studii …

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

Espressor Manual Barista Max Breville

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.