Berea cu sfecla rosie si ciocolata cu lucerna - specialitati USAMV

Scris de 

Studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca au făcut un festival din produsele create pentru lucrările de licență. Astfel, câteva produse alimentare inedite, cum ar fi bere cu adaos de sfeclă roșie sau zer, ciocolată raw vegan cu lucernă, dulceață din fruct de cactus, dar și covrigei din făină de sfeclă roșie și de morcovi, au fost create de studenții agronomiști clujeni.

 

Alimentele inedite realizate de ei și multe altele, precum și metodele prin care au fost preparate, fac parte din lucrarea de licență a tinerilor și au fost prezentate în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului Alimentului, notează Monitorul de Cluj. Evenimentul este special creat pentru tinerii care termină Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca, iar la ediția din acest an au fost prezenți cu produse aproximativ 80 de studenți.

 

Ciocolata raw vegan cu lucernă a fost un produs interesant, iar tânăra care a pregătit-o a spus că s-a gândit la valorificarea unui ingredient care se găsește din belșug, dar care este mai puțin folosit în industria alimentară. „Lucerna este bogată în vitamine și minerale, conținând de patru ori mai multă vitamina C decât citricele, dar și calciu, caroten, clorofilă. Am folosit stevie în loc de zahăr. Ciocolata mea se adresează consumatorilor raw vegan, dar și celor care doresc să consume produse sănătoase”, a spus Raluca Țiplea.

 

Prin această expoziție profesorii de la USAMV încearcă să își încurajeze și să își pregătească studenții să gândească o rețetă de la idee la rezultatul final și să ia în considerare și soluțiile de promovare și prezentare a produsului. „Ceea ce noi vedem este o perspectivă viitoare de dezvoltare a industriei alimentare românești, în sensul în care ne vom reorienta de la o alimentație în masă, spre una personalizată”, a spus și decanul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor a USAMV, Maria Tofană.

 

Sursa: monitoruldecluj.ro, libertatea.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.