Tigari electronice - avantaje si dezavantaje

Scris de 

Tinerii si mai ales studentii au tendinta sa incerce multe lucruri in facultate, mai ales ca sunt pe banii lor si departe de parinti. Iar principala distractie este fumatul. Totul incepe la o bere sau o petrecere cu prietenii si te trezesti ca esti dependent si nu iti mai ajung banii de tigari.Ei bine, exista alternativa : tigara electronica.

Trebuie stabilit de la inceput ca nicio activitate care implica fumat nu poate fi considerata sanatoasa dar trebuie sa alegem raul cel mai mic.

Avantaje

tigara electronica avantajePrincipalul avantaj pe care il gasesc tigarilor electronice este faptul ca cel putin la prima vedere par a fi nepericuloase pentru sanatate. Spun asta pentru ca nu se pot inca observa efectele pe termen lung ale folosirii tigarii electronice. Dar daca este sa facem o comparatie cu masinile spre exemplu, o masina pe curent emite mai putine noxe decat una pe benzina.

 

Alt avantaj pare a fi pretul, care la un calcul ar fi mai ieftin sa folosesti tigari electronice. Dar si aici depinde de fiecare cat de mult fumeaza pe zi. O persoana "stresata" e posibil sa nu simta nicio diferenta.

 

Alt plus pentru este faptul ca exista sunt comercializate in variante de arome tigara electronica, pe cand cele traditionale au fost interzise prin lege si nu se vor mai comercializa. Cine este fumator mai vechi probabil isi aminteste de aromele de kent menthol. Ei bine aceste arome sunt acum disponibile la tigarile electronice.

 

Dar cel mai bun lucru din punctul meu de vedere este mirosul neplacut de tutun, care dispare odata cu trecerea la tigarile electronice. Gata cu mirosul pe haine, pe maini sau respiratie. Ultimul dar nu si cel din urma avantaj este ca parintii vor fi de acord cu ele :) 

 


Dezavantaje

tigara electronica dezavantajeDupa cum spuneam si la inceput, orice activitate ce implica fumatul este mai nociv decat daca nu am fuma deloc. Alt dezvantaj este dat totusi de chieltuiala pe care o avem cu aceste tigari, chiar daca sunt mai ieftine decat cele traditionale. Puteti incepe cu tigari electronice ieftine si pe parcurs sa incercati altele mai scumpe.

Daca vorbim de tineri, multi dintre ei se apuca de fumat pentru ca este cool iar folosirea unei tigari electronice te mai face mai putin popular printre colegi.

 

Daca mai cunoasteti si alte avantaje sau dezavantaje ale acestor tigari, puteti lasa un comentariu mai jos.

 

Sursa foto : proyectopromes.org

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii. Este permisa folosirea codului HTML.

VPS  SSD

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

Nu reusesti sa iei examenele? Incearca FastBay: casca de copiat fara fire.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook