Studentii straini beneficiaza de un seminar de integrare in universitatile clujene

Scris de 

Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca,  în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, cu organizațiile studențesti EMSA (English Medical Student Association) și CMC (Corporation Médecine de Cluj), cu Ambasada Franței în România și Institutul Francez din Cluj-Napoca, organizează în perioada 25-27 septembrie a treia ediție a Seminarului de integrare a studenților internaționali de la secțiile engleză și franceză.

 

Activitățile se vor desfășura în paralel, sub denumirea Pre-rentrée 2017, respectiv Welcoming days 2017. Este vorba de o acțiune care, dincolo de a spune bun venit studenților admiși în anul I la secțiile cu predare în limbi străine de la Medicină, Medicină dentară, Farmacie și Medicină veterinară își propune să faciliteze integrarea studenților universității noastre, care provin din 30 de țări din întreaga lume și care vor trăi la Cluj într-un context multicultural și plurilingvistic. 

 

„Ne dorim ca acest seminar să îi ajute pe tinerii veniți din toate colțurile lumii în efectuarea demersurilor administrative pe care le presupune instalarea la Cluj pentru durata studiilor universitare. Programul cuprinde o <<Zi a porților deschise>> cu vizita universității noastre, o vizită ghidată o orașului, întâlniri cu decanii facultăților, ateliere de inițiere în limba română și în cultura românească, precum și sesiuni administrative în care studenții vor primi informații despre permisul de ședere, respectiv înregistrarea rezidenței pe teritoriul României, despre asigurarea locuinței, despre sistemul de sănătate din România precum și alte informații utile. În desfășurarea acestor sesiuni administrative ne bucurăm de sprijinul Serviciului de Imigrări al Județului Cluj, al Casei de Asigurări de Sănătate și al Poliției care deservește campusul universitar.

Cu această ocazie, prestigioasa noastră universitate va fi onorată cu prezența unor distinși invitați, printre care Excelența Sa Doamna Michèle Ramis,  Ambasadoarea Republicii Franceze în România și delegația acesteia, precum și Domnul Ingo Tegge, Director al Centrului Cultural German din orașul nostru.

Cu această ocazie studenților le va fi înmânat «Ghidul studentului internațional», care cuprinde informații de strictă necesitate pentru acomodarea în viața academică și a orașului nostru, material editat în acest an de către conducerea Facultății de Medicină și vor fi familiarizați cu utilizarea aplicației InfoUtil UMF Cluj, destinată de asemenea furnizării de informații esențiale pentru studenție și pentru viața de zi cu zi în Cluj. Marti, 26 septembrie 2017 va fi organizată o seara culturală românească, cu spectacol folcloric și al orchestrei studenților mediciniști, iar în 29 septembrie manifestările se vor încheia cu o Cină interculturală” au transmis reprezentantii UMF Cluj.

 

Ceremonia de deschidere dedicată studenților de la secția engleză va avea loc în data de 25 septembrie 2017, orele 9-10,30, în Aula «Iuliu Hațieganu» (Str. Gheorghe Marinescu, nr. 23). Ceremonia de deschidere dedicată studenților de la secția franceză, va avea loc în data de 25 septembrie 2017, orele 11-12,30, în Aula «Iuliu Hațieganu» (Str. Gheorghe Marinescu nr. 23).

 

Citeste si:

---> La ce trebuie sa fii atent cand cumperi un apartament în Cluj? – previziuni pentru piata imobiliara a orasului

---> Teaching Romanian Youth - te invata o limba straina usor si cu un buget redus

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.