Ce trebuie sa stii pentru o scrisoare de intentie reusita?

Scris de  Mai 08, 2013

Dragii noștri, astăzi vă garantăm succes în găsirea unui loc de muncă cu o scrisoare de intenție scrisă impecabil. Conținutul unei scrisori de intenție diferă evident în funcție de situație. Dar, cu toate că nu există un conținut standard, sunt câteva elemente de bază care nu pot lipsi din niciun astfel de document.

La nivel general, orice scrisoare de intenție trebuie să exprime:
- motivul pentru care aplici la jobul respectiv;
- argumentele care te recomandă drept potrivit pentru poziția respectivă;
- dorința de a fi contactat pentru a demonstra mai multe;


Scopul final al unei scrisori de intenție este acela de a determina persoana responsabilă de angajare de a dori să te cunoască mai bine și deci de a programa un interviu în acest sens. Fii sigur că scrisoarea de intenție conține datele tale de contact și exprimă-ți în paragraful final dorința de a fi contactat.

Scrisoarea de intenție este indicat să aibă o lungime cuprinsă între o jumătate de pagină și o pagină. Campuscluj.ro îți dă câteva sfaturi despre cum ar trebui să arate o scrisoare de intenție:


1) Axează-te pe necesitățile angajatorului într-o scrisoare de intenție. Analizează activitatea companiei. Cum poți să le aduci mai mulți bani? Prezintă-te pe tine ca o soluție a problemelor pe care organizația le întâmpină.


2) Adresează orice scrisoare de intenție. Pentru a avea și mai mult efect, interesează-te care este persoana care se va ocupa de recrutări și adresează-i-te direct.


3) Când redactezi o scrisoare de intenție gândește-te să răspunzi întrebărilor angajatorului: Ce poți face pentru respectiva companie? Care este situația ta curenta? Ești calificat pentru respectivul job? De ce vrei să lucrezi pentru ei?


4) Fii scurt și la obiect într-o scrisoare de intenție. Lasă o impresie bună. Folosește propoziții scurte. Împarte textul în 3-4 paragrafe despărțite printr-un spațiu.


5) Scrie așa cum vorbești, dar îngrijit. Pentru un plus de originalitate combină limbajul formal cu stilul simplu, conversațional în scrisoarea de intenție.


6) Fii pozitiv. Folosește un ton optimist și plin de energie într-o scrisoare de intenție. Îl va molipsi și pe angajator!


7) Menține legătura. Stabilește următorul pas: interviul.

 

Sursa foto: ehow.com

 

Citește și: Cum să fii de nota 10 la un interviu?

               Scrisoare de intentie in trei variante

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

Espressor Manual Barista Max Breville

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.