Se deschide la Cluj prima clinica de terapie standard si terapie asistata de animale din Romania

Scris de 

În 22.02.2020, în Cluj-Napoca, se va inaugura deschiderea oficialã a clinicii Psy Plus, prima clinicã de terapie standard şi terapie asistatã de animale din România. În cadrul evenimentului se vor desfãşura ateliere pentru copii, în care cei mici vor învãţa jucându-se alãturi de câinii de terapie.

 

Clinica Psy Plus se adreseazã atât copiiilor, cât şi adulţilor, tipici şi cu diverse deficienţe sau cu tulburãri din spectrul autist. Echipa este una multidisciplinarã, formatã din specialişti în sãnãtatea mintalã şi 7 câini de terapie. Serviciile oferite includ terapie standard (terapie cognitiv comportamentalã, ABA, logopedie) şi terapie asistatã de animale.

 

Câinii de terapie au un rol motivator, ajutându-i pe beneficiari sã depãşeascã mai uşor obstacolele întâlnite. Rezultatele cercetãrilor aratã cã interacţiunea cu un animal reduce nivelul de cortizol (hormon al stresului) şi creşte nivelul oxitocinei, contribuind la starea de bine şi de relaxare. Astfel procesul terapeutic este mai plãcut, iar rezultatele apar mai repede. În cazul copiiilor cu autism, câinii de terapie faciliteazã stabilirea unei conexiuni şi a interacţiunilor sociale.

 

Citeste si:

---> UBB se implica intr-un proiect nou privind prevenirea abandonului scolar

---> Ce urmeaza in februarie la TIFF: „Balanta”, „Queen of Hearts” si noul film al lui Radu Jude

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.