200 de studenti romani dezvolta aplicatii pentru Windows Phone

Scris de 

Dintre cei 500 de români care realizează aplicații pentru Windows Phone, 200 sunt studenți, conform unei declarații a liderului Windows Phone Business Group, Marc Toumelin.

 

Aparent, aceștia au realizat până acum 230 de aplicații pentru cel de-al doilea cel mai popular sistem de operare din regiunea Central Est-Europeană (după Android și înaintea iOS-ului), cele mai descărcate fiind Cinemagia și Airplanes. Ceea ce este cu adevărat impresionant este faptul că românii nu au putut încărca aplicații în magazinul virtual Windows Phone Marketplace până în acest an.

De asemenea, un procent de 15% dintre dezvoltatorii de aplicații din lumea sunt din regiunea CEE, iar 10% dintre aplicațiile dezvoltate pentru Windows Phone au fost făcute aici.

 

Conform Microsoft, în fiecare zi au loc în jur de 9 milioane de tranzacții în magazinul virtual al Windows Phone, iar un utilizator obișnuit al WP descarcă aproximativ 54 de aplicații pe terminalul său. Cele mai căutate aplicații sunt jocurile, muzica și cele de social networking.

 

Windows Phone este momentan asociat cu telefonul Nokia Lumia, iar conform unor studii realizate de Breeze Mobile, 1.3% dintre români folosesc acest sistem de operare. Totuși, creșterea numărului de smartphone-uri în uz cu o rată de peste 23% arată cât de rapid este progresul tehnologic și cât de importante sunt aplicațiile pentru un telefon smart.

 

Românii sunt printre cei mai de succes dezvoltatori de aplicații și pentru celelalte sisteme de operare. Spre exemplu, în jur de 80 de români dezvoltă aplicații pentru Samsung Apps Store, iar aplicația ”Trip Journal” pentru Android, folosită în prezent de peste 500.000 de utilizatori, a fost dezvoltată de clujenii de la iQuest. 

 

Sursa foto : businessinsider.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.