Ce ne spune Raportul de implementare a taberelor studentesti de vara 2012

Scris de 

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR)  a realizat Raportul de Implementare a Taberelor Studenţeşti de Vară desfăşurate în 2012, document ce prezintă percepţia studenţilor care au beneficiat de un loc de tabără în vara anului 2012. Potrivit raportului realizat de ANOSR, 80% dintre studenţii beneficiari respondenţi au spus că nu ar renunţa la locul din tabără în detrimentul altor stimulente din partea statului (burse sau alte beneficii), mai mult de jumătate dintre studenţi (53%) au considerat că metodologia şi calendarul de selecţie au fost întârziate şi foarte întârziate, în timp ce doar 11% au considerat ca acestea au fost prompte.

Totodată, 57% dintre studenţi cu considerat că procesul de selecţie a beneficiarilor a fost unul corect şi fără probleme, procentul celor care au considerat că au fost foarte multe probleme fiind de doar 5%. Raportul arată că în majoritatea universităţilor de provenienţă ale studenţilor beneficiari, responsabili de procesul de selecţie au fost facultăţile (40%) şi organizaţiile studenţeşti (4%).

 

În ceea ce priveşte condiţiile de cazare şi masă oferite în tabără, 80% dintre studenţi au considerat că au fost condiţii de cazare bune şi foarte bune, iar 59% au fost mulţumiţi de calitatea meselor pe care au catalogat-o ca fiind bună şi foarte bună.

 

Printre principalele recomandări ale studiului legate de metodologia de organizare şi desfăşurare a taberelor pentru anul 2013, se numără: păstrarea taberelor în aceeaşi formă, ca sejur de recreere şi relaxare pentru studenţi în detrimentul reintroducerii taberelor tematice din 2011, care din cauza implementării ineficiente a stârnit un val mare de nemulţumiri în rândul studenţilor.

 

Totodată, studenţii doresc debirocratizarea procesului de selecţie a studenţilor prin introducerea posibilităţii de înscriere a studenţilor online sau prin intermediul fax-urilor universităţilor, pentru a evita situaţiile frecvente în care studenţii sunt nevoiţi să se întoarcă în timpul vacanţei în centrele în care studiază pentru a se înscrie.

 

Studenţii mai propun monitorizarea şi sancţionarea Caselor de Cultură ale Studenţilor care nu respectă metodologia de organizare şi desfăşurare a taberelor şi nu se consultă cu toate organizaţiile studenţeşti din centrul respectiv în acest sens dar şi introducerea de prevederi clare privind redistribuirea locurilor de tabără rămase neocupate.

 

Sursa: edumanager.ro

Sursa foto: osubb.ro

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping