Un dispozitiv care iti incarca telefonul in permanenta a fost descoperit de un student clujean

Scris de 

Nu putem decât să fim mândri cu studenții noștri clujeni care  sunt mai mereu prezenți în presă cu felurite invenții și noutăți care ne fac să fim încântați de succesul Clujului pe plan academic. Un student din Hunedoara, de această dată, a inventat un dispozitiv care îi va ajuta pe deținătorii de smartphone -uri să aibă permanent bateria încărcată. Răzvan Mărcuș e student la Facultatea de Mecatronica din Cluj și pretinde că a inventat un dispozitiv revoluționar.

Am pornit de la o idee si am fost curios ce va iesi. Oricui i s-a intamplat sa ramana fara baterie la telefon. Mai ales dupa aparitia smartphone-urilor, care au un consum mare de energie datorita procesoarelor performante, a conectivitatii permanente cu satelitii, a ecranelor mari si multe altele.

 

Am apelat la cunostintele de fizica si la Legea inductiei electromagnetice a lui Faraday si am reusit sa creez un dispozitiv capabil sa incarce bateria mobilului cu un efort minim. Am lucrat la proiect impreuna cu un coleg de facultate, Kevin Armenean.

 

Dispozitivul nostru este, de fapt, un generator inerțial, pe care l-am construit din magneti tip neodim si bobine simple”, a explicat studentul clujean pentru ZHD.ro.

 

Dispozitivul arată ca o husă, cu o baterie externă, și funcționează ca un generator. Important este că poate fi folosit pentru orice tip de telefon.

 

Speram ca ideea noastra sa fie implementata intr-o buna zi, tinand cont de usurinta cu care poate fi folosit dispozitivul. Costurile de productie ar fi reduse si astfel ar avea un impact important asupra pietei”, a mai spus Răzvan Mărcuș.

 

Echipa Campuscluj.ro îți spune felicitări, dragă Răzvan! Mult succes în continuare!

 

Sursa: stiridecluj.ro

Sursa foto: buzznews.ro

 

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.