UBB va acorda burse speciale de excelenta celor mai buni studenti

Scris de 

Universitatea Babeș-Bolyai va acorda, din acest an, burse speciale de excelențăpentru cei mai buni studenți ai săi. Acestea poartă numele unor renumiţi profesori care au predat în cadrul instituţiei şi sunt oferite de familiile cadrelor didactice care vor să păstreze vie în comunitatea academică animtirea marilor cercetători.

Valoarea unei burse variază între 200 şi 300 de euro. Doi studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi de la Facultatea de Chimie primesc deja astfel de burse speciale, care poartă numele profesorului Ioan Lazăr şi al renumitului chimist Ioan Silaghi-Dumitrescu. O altă bursă de excelenţă, ce va purta numele filozofului Ion Irimie, va fi acordată la Facultatea de Istorie şi Filosofie.

 

„Acordarea acestor burse denotă responsabilitatea familiilor de a păstra vie, în memoria comunităţii academice, numele unor mari profesori. Bursele nu sunt importante numai din perspective banilor acordaţi studenţilor care le primesc, ci, mai ales, din perspectiva recunoaşterii performanţei studenţilor respectivi“, afirmă prof. univ. dr. Ioan Bolovan, unul dintre prorectorii UBB.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.