Ce putem face profitand de gerul de afara...

Scris de 

Iarna s-a instalat confortabil la noi în oraș, iar odată cu frigul de afară abia îți mai faci curaj să ieși din casă pentru ultima săptămână de cursuri înainte de vacanță, sau pentru cumpărăturile de Crăciun. Totuși, trebuie să ne mobilizăm chiar și pe ger și să profităm la maxim de orice zi, fie ea și super friguroasă. Uite câteva idei despre cum să te distrezi profitând de temperatura scăzută de afară:

  1. Du-te la patinoar!

Este perioada perfectă pentru a-ți scoate din debara patinele sau pentru a închiria o pereche. Este cea mai bună și distractivă metodă de a face puțină mișcare pe timp de iarnă, în aer liber, aproape de casă. Ia-ți prietenii și fuga-fuguța la patinoar. Unde? Ai următoarele alternative :

Patinoar Club Arena (Piața Unirii)

Patinoar Fiesta Sport (în incinta CORA, Cluj-Napoca)

* pentru orar și prețuri click aici.

                       

  1. Pentru și mai multă mișcare alege schiatul sau săniușul

Nu ești foarte departe de pârtiile de schi și sanie așa că organizează-ți prietenii și week-end-ul viitor mergeți la schi.

a) Cea mai apropiată este la 12 km distanță de Cluj, desfășurându-se pe Dealul Feleacului lângă turnul de televiziune. Aceasta este dotată cu zăpadă artificială și un sistemul de iluminat eficient, pentru a oferi condiții cât mai bune de schiat cjiar și pe timp de noapte.

Orarul este următorul:

Luni: 18-22
Marti-Joi: 16-22
Vineri: 14-22
Sambata-Duminica: 10-22

Iar prețurile la teleschi sunt:

  • 1 urcare  4 lei
  • 10 urcări 35 lei
  • 15 urcări 50 lei
  • 20 urcări 60 lei

 

b) La aproximativ 40 km de Cluj se află stațiunea Băișoara care ne întâmpină cu două pârtii: Pârtia Mare cu o lungime de 1200 m și Pârtia Slalom (pentru avansați) cu o lungime de 300 m.

 

c) Dacă vreți să stați câteva zile, locul ideal este localitatea Arieșeni din județul Alba, aflat la 150 m de Cluj. Aici veți găsi trei pârtii de schi: Piatra Grăitoare (pârtia nouă) de 1300 m, Vărtop I de 1000 m și Vârtop II de 430 m.

 

  1. Bătaie cu zăpadă!

Dacă tot nu ninge destul la Cluj, și ați ajuns pe una dintre pârtiile de schi, nu vă rămâne decât să începeți o bătaie cu zăpadă. Ai grijă să fii îmbrăcat/ă bine și nu uita de mânuși pentru că altfel nu îți va fi prea bine după.

 

Sursa foto: gotravel.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.