Plagiatul pedepsit cu inchisoarea de la 6 luni la 12 ani?

Scris de 

Inițiativa legislativa a senatorului independent Valeriu Todirașcu a fost respinsă. Senatorul a propus ca persoanele care obțin o diplomă sau un titlu universitar prin prezentarea unei lucrări în care au fost incluse texte ale altor autori, fără a-i menţiona, să fie pedepsite cu închisoare de la 6 luni la 12 ani sau cu amendă penală şi retragerea titlului.

Dar aleșii au respins această propunere legislativă. Inițiatorul ar fi vrut ca normele să fie prevăzute chiar în Noul Cod penal, care ar urma să intre în vigoare anul viitor.

În prezent, Consiliul Naţional de Etică constată şi decide asupra sancţiunilor cu privire la faptele de plagiat. Potrivit Legii Educaţiei acestea sunt abateri disciplinare.

 

Tu ce părere ai? Consideri că plagiatul ar trebui calificat drept infracțiune sau abatere disciplinară? Ești de acord cu sancțiunea propusă de senatorul Valeriu Todirașcu?

Aștept părerea ta într-un comentariu!

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping