,,O camera cu catei” la UBB si gata cu stresul din sesiune

Scris de 
Avem vești mari pentru studenții iubitori de câini, dar și pentru cei ,,sfâșiați” de stres în plină sesiune. În aceste vremuri tulburi pentru studenție, zice-se sesiunea, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca le pregăteşte o surprinză studenţilor pentru sesiunea care vine: o metodă terapeutică prin care să scape de stres, o „cameră cu căţei“. Pare-se că ideea derivă de la o universitate canadiană, dar noi abia așteptăm să vedem rezultatele și să primim multă energie de la patrupezii cei iubitori.
 Dresori şi psihologi încep de joia viitoare, 23 ianuarie, o terapie care să-i ajute pe studenţi să ţină stresul examenelor sub control. Va fi amenajată o cameră unde vor fi aduşi câini. Ideea a fost pusă în practică la o universitate canadiană.
 
De această terapie cu câini vor beneficia studenţii a două universităţi clujene, Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Încăperea unde va avea loc terapia va fi găzduită de Vivariul UBB. Coordonatoarea inovativului proiect este conf. dr. Alina Rusu de la UBB.
 
O astfel de cameră cu căţei s-a amenajat şi într-o universitatea din Canada şi i-a ajutat pe studenţi în timpul sesiunii“, afirmă aceasta.
 
Prima zi de terapie va fi joi, 23 ianuarie. E demonstrată eficienţa terapiei asistată de animale. La Cluj vor fi folosiţi deocamdată doar câini adulţi în terapie.
 
Tu ce părere ai? Crezi că te va ajuta acest program?
 
Sursa: adevarul.ro
Sursa foto: tehcute.com
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.