In sfarsit, te muti la Cluj! Ce sa iti iei in bagaj?

Scris de 

Viața ta e pe cale să se schimbe complet în următoarele luni. Ai fost admis la facultate, poate ți-ai găsit și chirie sau aștepți să se repartizeze locurile în cămine, și ți se pare că mai este o eternitate până la sfârșitul lui septembrie. Și într-un fel ai dreptate, doar că aceste săptămâni vor trece foarte repede și e bine să fii pregătit din timp.

Nu vei mai sta cu părinții, vei împărți camera sau apartamentul cu alți studenți la fel ca tine, nerăbdători să înceapă un nou capitol din viață. Și toți vor avea tentația să își mute absolut toate lucrurile cu ei. Nu este o idee foarte strălucită, având în vedere faptul că nu veți mai avea spațiul de acasă și, cel mai important, nici nu veți avea nevoie de toate acele haine, suveniruri din excursii, gadgeturi, oale, cărți etc.

 

Ce să nu uiți acasă?

Periuța de dinți, încărcătorul telefonului, laptopul, haine de toamnă (nu toată garderoba!), deodorantul, o umbrelă, un pix, actele (certificat de naștere, buletin), bani, căști, un prosop, lenjerie intimă, teniși, așternut, un stick USB, papuci de casă, aparat foto.

 

Necesare, dar opționale: machiaj, oglindă, pantofi, cărți, board games (table, poker, șah, etc.), produse cosmetice, 2 farfurii și câteva tacâmuri, o tigaie, o cană, o șurubelniță, medicamente, un portofoliu cu diplome și certificate din liceu (de care ai putea avea nevoie la facultate).

 

Nu vei avea nevoie de: CD-uri și DVD-uri (le poți copia pe laptop înainte să pleci), haine de vară (nu le vei mai purta până anul viitor, deci de ce să le cari acum după tine? – excepție face costumul de baie, pe care îl mai poți folosi la bazinul olimpic, piscină, etc. și în sezonul rece), mai mult de 2 oale (chiar dacă vei sta în chirie singur și ești un masterchef, tot nu vei folosi mai multe!), suveniruri din vacanțe (oale de lut, rame foto, fluiere sau tablouri – mai bine lasă-le acasă), draperii (probabil vor fi deja acolo), ursuleți de pluș (nu cred că trebuie să îți mai zic de ce să nu îi iei cu tine).

 

În plus, nu îți încărca bagajul cu: hârtie igienică, săpun, lucruri ieftine care pot fi ușor achiziționate de la orice magazin de cartier. Ia-ți rolele sau skateboardul doar dacă ești sigur că le vei folosi. Este valabil și pentru mingea de baschet, paletele de badminton, chitara sau rochia de la banchet.

 

Tot la categoria „Așa NU„ ar intra și : colecțiile, de orice fel (de timbre, de oje, jocuri video, capace, blugi, brichete sau caiete din generală). Las-o pe mama să aibă grijă de ele, ia-ți doar unul sau două exemplare, dacă ții chiar atât de mult la acele obiecte. Te asigur, colegii tăi de cameră nu vor fi prea bucuroși să ocupi un raft numai cu DVD-uri de War of Warcraft sau creme de noapte.

 

În schimb, dacă ai tăi sunt dispuși să îți dea un toaster, un filtru de cafea, un cuptor cu microunde sau un blender, ești un norocos. Aceste electrocasnice îți fac viața mai ușoară în studenție. Sunt ușor de folosit și te ajută să faci economie de bani și de timp.

 

Sper că v-au ajutat sfaturile mele. Spor la împachetat!

 

Sursa foto: haileyshelpfulhints.blogspot.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

2 comentarii

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook