Un an pauza? sounds like a good idea! :D

Scris de 

Tocmai ai terminat liceul și deși cu câteva luni înainte fugeai în clasă la sunetul clopoțelului și cereai permisiunea să mergi la toaletă, iată, acum te afli în fața unei decizii care îți va influența întreaga viață și toată lumea are așteptări de la tine (inclusiv tu speri că vei face alegerea potrivită). Dacă te încearcă sentimente de nesiguranță, înseamnă că simți ce trebuie.

Din ce în ce mai mulți proaspăt absolvenți încep să ia în considerare ideea de a lua un an de pauză după terminarea liceului, tocmai pentru a-și acorda timp să se cunoască mai bine, să își dea seama ce îți doresc să facă și dacă se văd pe termen lung în activitatea respectivă. Mulți vor spune în aceste condiții : „Dar bine, ai avut patru ani să te gândești la ce vrei să faci mai departe, de ce ești confuz acum?”. Adevărul e că nimeni nu se gândește în timpul liceului la asta, la cum să treci cu bine de testul de săptămâna viitoare și cum să-ți copiezi mai repede temele în pauza mare, da, astea sunt preocupările liceenilor.

 

Peste problema alegerii facultății potrivite se adaugă și grijile financiare, viața universitară presupune cheltuieli destul de mari, care vor fi suportate (cel puțin la început) de părinții tăi, așa că un un nou fel de presiune își face simțită prezența. Dacă alegi să faci o astfel de pauză, este recomandat să ai un plan, astfel încât să nu petreci acel timp vorba românului „tăind iarbă la câini”, ci să investești în tine, eventual să faci niște cursuri de formare, să te implici în acțiuni de voluntariat sau să îți iei o slujbă. Orice vei alege să faci va fi un pas în plus spre a te cunoaște mai bine, spre a cunoaște alți oameni, care într-un fel sau altul te vor modela și îți vor face alegerea mai ușoară anul ce vine.

 

De asemenea, poți folosi acel an de pauză pentru a călători, cunașterea altor culturi și experiențele variate sedimentează procesul de cunoaștere a sinelui. Anul acela de pauză este punctul de cotitură, unde încerci tot felul de direcții, în speranța că una dintre ele va fi cea potrivită.

 

Așadar, este anul de pauză doar pentru cei indeciși, care doar vor o pauză de la tot ce înseamnă viață academică? nici vorbă. Faptul că îți dai timp să crești și să te cunoști este pretty much priceless. Așa că indiferent din ce categorie faci parte ( dintre cei care iau decizii bune într-un timp foarte scurt sau dintre cei care au nevoie de timp pentru a lua în considerare toate posibilitățile) un an de pauză este poate cea mai bună decizie pe care o vei lua.

 

Sursa foto: myfertilitychoices.com

Stanca Aruncutean

Studentă a facultății de Litere. Cărțile, muzica, filmele și oamenii faini sunt must-have-uri pentru o viață sănătoasă și fericită. Încercați!!

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.