Cat mai costa un loc in caminele din Cluj?

Scris de 

Studenţi mulţi, locuri puţine. Cam aşa arată situaţia căminelor studenţeşti din Cluj-Napoca. Chiar dacă se lauda cu o serie de îmbunătățiri ale condițiilor de cazare, universitățile de stat oferă studenţilor peste 12.000 de locuri de cazare în cămine, în timp ce numărul celor înscrişi pentru a urma cursurile acestor instituţii depăşeşte 72.000.

Să ne uităm, în primul rând, la căminele de stat ale UBB-ului.

camine ubb

În Campusul Haşdeu, cele mai mici tarife le au căminele de la C1- C6 şi C16, adică 100 de lei. Creşte confortul, creşte şi preţul. Avem, astfel, căminele C14 şi C17 cu 140 de lei. În aceeaşi ordine de idei, CA1-CA4, Economica I şi II, Sport XXI cer pe cameră 170 de lei. Cea mai scumpă taxă de cazare este de 350 de lei, la Universitas Student House 2, din Complexul Parc Sportiv "Iuliu Haţieganu".

 

În ceea ce priveşte dotările, în cele 16 cămine ale UBB accesul la internet este gratuit, există televizoare în holurile căminelor, sunt amenajate spălătorii pentru studenți (în Caminele 14, 16, Sport XXI și Economica) și sunt amenajate o sală de tenis de masă și o sală de forță în Caminul 16.

 

UTCN-ul pune la dispoziţia studenţilor camere nemodernizate cu 110 lei pe lună şi camere modernizate cu 155 de lei, preţuri valabile pentru studenţii de la buget.

camin utc

Pentru studenţii de la taxă, în cazul în care rămân locuri neocupate, tariful este de 150, respectiv 220 de lei. Tarifele la UMF au rămas neschimbate faţă de cele de anul trecut şi sunt cuprinse între 110 lei şi 250 de lei pe lună, în funcţie de condiţiile oferite. La USAMV  s-au pregătit pentru cei peste 6.500 de studenţi circa 1.000 de locuri de cazare în patru cămine, cu camere de patru paturi şi baie pe etaj. Prorectorul USAMV, Adrian Oros, a declarat că tarifele de cazare sunt cuprinse între 150 şi 170 de lei, dar acestea ar putea creşte.

 

Cea mai mică dintre universităţile de stat din Cluj-Napoca, Universitatea de Arte şi Design (UAD), unde sunt înscrişi circa 1.100 de studenţi, oferă un număr de 130 de locuri în cămine, tariful fiind de 250 de lei pe lună, acelaşi ca anul trecut.

 

Cât despre căminele private, Enjoy le oferă studenţilor posibilitatea să stea patru într-o cameră, la preţul de 230-240 de lei.

cazare privat cluj

Un alt cămin privat este administrat de firma Transgex şi funcţionează de acum doi ani pe strada Buftea, nr. 7. Camerele sunt cu patru paturi, cu grup sanitar, lavoar, toaletă şi cabină de duş. Un loc în acest camin poate fi ocupat contra sumei de 330 de lei şi garanţie de 350 de lei. 

 

Pe strada Piezişă nr. 19, în clădirea unde funcţionează barul Booha, pentru a locui în căminul „de la Booha" trebuie să plătiţi o chirie cuprinsă între 300 şi 400 de lei, în funcţie de cheltuieli. Camerele sunt de câte doi studenţi şi sunt dotate cu bucătărie, baie, centrală, televizor şi internet.

 

Cele mai vechi cămine private din Cluj-Napoca, ale Colegiului Tehnic de Transporturi, oferă şi în acest an locuri pentru studenţi. În camere sunt cazate câte patru persoane contra sumei de 200 de lei, băile şi bucătariile fiind pe palier.

 

În căminul privat de pe strada Cojocnei, nr. 78-93, care aparţine societăţii IFCAR, preţul pentru un loc este de 380 de lei şi include toate utilităţile în afară de internet.

 

Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Cluj pune la dispoziţie pentru studenţi camere într-un spaţiu de pe strada Nicolae Cristea, care are o capacitate de 120 de locuri. Preţul pentru un loc în cămin este cuprins între 550 şi 650 de lei, în funcţie de condiţii.

chiuveta

 

Atenţie! Această imagine nu este reală. Nu aşa arată o chiuvetă de cămin!

 

Sursa foto : inhabitat.com

Cristina Dochia

Pasionată de oameni, cuvinte, idei. Visez la o media bazată pe principii și pe aptitudini reale, în care să lucrez. În rest, caut să blochez clișeele prin scris.

3 comentarii

 • Bee
  Link la comentariu Bee Miercuri, 09 Octombrie 2013 22:49

  @Raul: de ce cineva ar da credibilitate comentariului tău incomplet argumentat? :)

 • Ungur Bulan
  Link la comentariu Ungur Bulan Miercuri, 09 Octombrie 2013 22:30

  Hai sa comentam doar ca sa ne aflam in treaba :) @Raul

 • Raul
  Link la comentariu Raul Miercuri, 09 Octombrie 2013 22:08

  daca regia lunara pentru camin e trecuta gresit, informatie care e foarte transparenta, atunci de unde sa mai dai credibilitate articolului sau chiar site-ului?!

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.