Studentii vor consiliere in cariera eficienta!

Scris de 

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a lansat o analiză a centrelor care oferă servicii de consiliere și orientare în carieră, iar rezultatul a fost dezastruos. Au fost luate în considerare 22 de universități din România.

Instituţiile de învăţământ superior au în medie, doar 1,3 angajaţi cu ocupaţie în domeniul consilierii psihologice sau orientării în carieră. Şi asta în condiţiile în care rata abandonului universitar a ajuns la aproximativ 40% pentru promoţia 2013.

 

În anul universitar 2012-2013 doar 1,8% din studenţi au apelat la servicii psihologice oferite de universitate, în contextul în care Organizaţia Mondială de Sănătate arată faptul că aproximativ 20% din populaţia României suferă de tulburări psihice. Pe de altă parte, doar 10,61% au apelat la servicii de consiliere şi orientare în carieră în condiţiile în care găsirea şi pregătirea pentru un loc de muncă a devenit o provocare din ce în ce mai mare în ultimii ani.

 

Studenţii propun soluţii eficiente de consiliere şi orientare în carieră după ce mecanismul ministerial s-a dovedit un eşec. Printre acestea se numără :

  • dezvoltarea unei metologii naţionale privind funcţionalitatea centrelor;
  • finanţarea corespunzătoare a acestora din fonduri publice;
  • existenţa de personal calificat cu ocupaţie în domeniul consilierii psihologice şi consilierii şi orientării în carieră în toate centrele;
  • existenţa unui angajat cu ocupaţie în domeniu în centre pentru cel mult 1000 de studenţi,
  • dezvoltarea de servicii de consiliere psihologică în toate centrele de orientare în carieră din universităţile din ţară.

 

Sursa: edu-news.ro

Sursa foto: nmu.edu

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.