Facultatea si un stil de viata sanatos – pot acestea coexista?

Scris de 

Mulţi studenţi ajung la facultate pregătiţi pentru distracţie, seri pierdute, învăţat pe apucate etc. Schimbarea stilului de viaţă şi posibilitatea de a mânca orice oricând pot conduce la câteva alegeri greşite şi de aceea ne-am gândit că vă putem ajuta să aveţi un mod de viaţă echilibrat. Am elaborat câteva sfaturi pe care trebuie să le urmaţi dacă doriţi să aveţi parte de o viaţă lungă şi ferită de boli şi o facultate uşoară : 

1. Incercaţi să vă îmbunătăţiţi cunoştinţele în privinţa gătitului inainte de a pleca de acasă şi vedeţi ce înseamnă viaţa atunci când aveţi un buget fix. Încercaţi să faceţi cumpărăturile pentru casăşi să gătiţi pentru întreaga familie măcar de câteva ori înainte să plecaţi la facultate.

2. Mâncaţi cinci porţii de legume sau fructe pe zi. Acestea pot fi proaspete, uscate sau congelate.

3. Nu săriţi peste mese. Încercaţi să nu săriţi peste micul dejun pentru că aceasta este cea mai importantă masă a zilei.

4. Pentru prânz sau pentru gustare este mult mai sănătos şi mai ieftin să vă faceţi singuri ceva decât să cumpăraţi ceva de la un fast food.

5. Consumaţi fasole, mazăre, cereale şi ouă.

Ouăle sunt o sursă foarte bună de fier, proteine şi mulţi alţi nutrienţi. Mai multe despre ouă găsiţi aici. Nu doar ouăle sunt importante pentru sănătate ci şi peştele. Acesta este bogat în proteine, acizi graşi omega 3, minerale şi vitamine. Peştele poate fi consumat şi din conserve.

6. Atenţie la brânză, unt şi margarină.

Acestea conţin multe calorii şi nu trebuie consumate la fiecare masă. Brânza este un aliment sănătos şi nu trebuie eliminat, însă trebuie consumat cu moderaţie (50-60 grame pe zi). Margarina trebuie evitată pentru ca nu poate fi considerată sănătoasă. Aceasta conţine calorii goale, foarte mulţi aditivi şi grăsimi trans.

7. Faceţi cumpărăturile o dată pe săptămâna şi nu în fiecare zi.

8. Nu cumpăraţi doar de la magazinul de la colţ, încercati să mergeţi în piaţă sau la supermarket.

9. Nu complicaţi felurile de mâncare. Chiar dacă reţeta conţine multe tipuri de condimente nu înseamnă că trebuie să le cumpăraţi pe toate. Vă puteţi descurca şi cu câteva condimente de bază.

10. Păstraţi vesela curată şi preferabil separată de cea a colegilor pentru a nu fi nevoie să vă recuperaţi tigaia sau oala de la fundul muntelui de vase murdare.

11. Aveţi grija la caloriile “ascunse” din băuturi (alcoolice sau nu).

12. Nu uitaţi să vă hidrataţi. Consumaţi minimum 1.3 litri de lichide pe zi.

13. Nu uitaţi să vă distraţi.

 

Un stil de viaţă sănătos vă poate asigura energia necesară atat pentru învăţat cât şi pentru distracţie şi nu trebuie neglijat. Dacă doriţi să citiţi mai multe despre alimentaţia sănătoasă, ce alimente trebuie să evitaţi şi ce alimente nu trebuie să lipsească puteţi consulta acest site. Acesta a fost parţial şi sursa de inspiraţie pentru acest articol.

 

Sursa foto : hometutorsct.com

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

Espressor Manual Barista Max Breville

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.