3 obiceiuri de care trebuie sa scapi dimineata pentru a nu mai fi morocanos/a toata ziua

Scris de 

Nu depinde de tine cum te trezești dimineața: cu fața la cearceaf sau cu zâmbetul pe buze, dar poți controla ce faci după ce te ridici din pat. Poți face multe lucruri pentru a avea o zi frumoasă și a te simți bine încă de la primele raze ale soarelui, dar uneori însăși Mama-Natură nu ține cu tine și nu te lasă să fii fericit: de exemplu, ieși din casă fericit/ă că e soare, dar cum ai pășit pe trotuarul din fața blocului, ce să vezi, o Dacie trece cu destulă viteză încât să te stropească din cap până în picioare cu apa din singura baltă formată după ploaia de azi-noapte. Aceste lucruri nu le poți tu controla dar sunt multe altele pe care le poți, uite trei care îți sunt la îndemână în fiecare dimineață:

Nu bea cafeaua prea devreme!

Chiar dacă nu îți vine să crezi cafea are ora ei, nu e mereu timpul pentru cafea. Nivelul de energie crește în mod natural odată cu trezirea, așadar dacă vei bea cafea în momentul în care te-ai trezit vei cauza o explozie de energie care te va transforma într-o persoană nervoasă și agitată.

Vei obține cele mai bune beneficii din cafea dacă o vei savura după o oră de la trezire; acesta este momentul în care nivelul de energie începe să scadă, astfel cafeaua va avea efect maxim pentru toată ziua.

Coffee-coffee-26260735-1169-1654

 

Micul-dejun prea sărăcăcios (sau inexistent)

O mână de fructe de pădure sau de cereale integrale amestecate cu un iaurt poate suna ca un mic-dejun sănătos, dar trebuie să te întrebi dacă organizmul tău rezistă astfel până la amiaz. Nu doar că nu e suficientă mâncare pentru un om normal, dar este lipsit și de unele substanțe nutritive care sunt esențiale pentru a-ți asigura energia necesară până la următoarea masă din zi.

Un mic-dejun perfect ar trebui să conțină aproximativ 15 grame de proteine, 2,5 grame de fibre, carbohidrați, precum și unele grăsimi sănătoase. Per total ar trebui să aibă aproximativ 450 de calorii pentru a avea energie.

mic-dejun-sanatos

 

Primul lucru pe care îl faci dimineața: verificarea e-mail-ului

Este un obicei urât și dăunător totodată. Verificarea „inbox”-ului dis-de-dimineață îți poate provoca stres pentru toată ziua. În loc să te preocupi de serviciu/ școală/ internship etc. de la prima oră, mai bine fă o activitate care te relaxează și te calmează. Poți bea o cană de ceai, poți ieși la alergat sau să povestești cu colegul/a de cameră sau cu iubitul/a. Acest lucru te va ajuta să îți crești productivitatea și starea de bine pentru întreaga zi.

no more email

 

Sursa foto: viatherabbi.blogspot.com; www.fanpop.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping