Cum alegi cel mai bun frigider?

Scris de 

Ți s-a stricat frigiderul? Sau pur și simplu ai nevoie de unul mai mare? Iti vom arata in acest articol, cum sa alegi cel mai bun frigider ieftin când piața oferă atâtea variante. Care e diferenta dintre ele? Atâtea întrebări la care ai nevoie de un răspuns…

Trebuie să ai în vedere câteva reguli înainte să-ți cumperi un frigider:

  1. Trebuie să te gândești cât de des folosești frigiderul și câtă mâncare vei pune în el, pentru a eficientiza energia electrică.
  2. Măsoară locul unde vei pune frigiderul pentru a nu te trezi cu o surpriză când vii cu el acasă.
  3. Îți place apa rece de la frigider? Dacă da trebuie neaparat să-ți iei unul cu dispensor de apa.
  4. Dacă vrei un frigider de calitate trebuie să fii conștient/ă că nu întotdeauna clasa energetică a unui frigider este direct proporțională cu calitatea acestuia.

Frigidere – tipuri:

  • Frigidere simple: au o singură ușă și un singur compartiment de refigerare sau chiar deloc;
  • Frigidere cu două uși: în general, în compartimentul superior este destinat congelatorului, iar în cel inferior este frigiderul propriu-zis;
  • Combina frigorifică: diferenta principală dintre cele doua este dimensiunea – mult mai mare la combina frigorifică, precum și amplasarea congelatorului – în partea inferioară.
  • Congelator: este folosit exclusive pentru congelarea alimentelor.
  • Frigidere side-by-side: au două compartimente, unul la dreapta și unul la stânga. În general, în dreapta se află frigiderul, iar în stânga congelatorul. Este perfect pentru familiile mari și cu mult spațiu în bucătărie.

Tipuri de răcire:

Principala caracteristică a unui frigider este răcirea și menținerea alimentelor la o temperature optima. În acest sens s-au dezvoltat de-a lungul timpului mai multe tipuri de răcire. Cele mai importante sunt:

  • Răcirea statică
  • Răcirea dinamică cu ventilator intern
  • Răcirea NoFrost

Frigiderele NoFrost (sau auto-defrost) nu produc gheață pe pereți; agenții termici se transmit prin curenții de aer rece. Funcționând pe bază de aer rece, și nu particule de apă, nu se formează gheață pe pereți. Principalul avantaj este că acest frigider nu va trebui dezghetat periodic, iar pungile din congelator nu se lipesc între ele. Deși sunt mai scumpe, ar fi bine ca măcar congelatorul să fie NoFrost.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.