Viata de facultate vs. liceu

Scris de 

O mulțime de boboci din facultate cred că de fapt liceul reprezintă încă trei sau patru ani de școală, însă nu au ei habar de cât de mult greșesc. Există atât de multe diferențe între liceu și facultate, iar aceste diferențe fac facultatea mult mai plăcută și mai frumoasă decât a fost școala vreodată.

Un adult deja…

În primul rând, în facultate, ești văzut ca un adult, de aceea vei fi și tratat ca atare. Nu există nici scrisori trimise acasă la părinții tăi spunându-le  că nu ți-ai făcut temele sau că ai vorbit în clasă. Nimic din toate acestea. Îți vei da seama că până și chiar părinții tăi vor începe să te trateze ca pe un adult atunci când vei deveni student.

Îți poți imagina ca părinții să-ți dea voie să pierzi nopțile în când a doua zi trebuie să mergi la școală? Chiar dacă aveai 18 ani…? Mă îndoiesc, însă vei fi uimit că nu se va supăra nimeni să te duci în mijlocul săptămânii în timpul studenției tale, atâta timp cât vei promite să mergi la cursuri în dimineața următoare, bineînțeles.

 

Nu mai e mama…

Pentru o mulțime de boboci, mersul la facultate înseamnă și schimbarea domiciliului, ceea ce înseamnă că trebuie să devină mai independenți. Mami nu te va trezi la timp pentru cursuri și nu va exista nici o masa de prânz caldă care să te aștepte nici prea caldă nici prea rece atunci când te întorci de la școală. Cu toate acestea, a locui singur este, de asemenea, un avantaj enorm pentru că aceasta înseamnă un pic de libertate, și o mulțime de petreceri. Trebuie doar să știi să te bucuri de el…

 

Mult iubitul timp liber

Spre deosebire de școală, facultatea nu mai înseamnă cursuri de la  opt la două și teme până seara la opt după aceea... De fapt, în unele cazuri, nici măcar nu ești la facultate cinci zile pe săptămână. Ai putea fi, de asemenea, în momente diferite în fiecare zi. Astfel că vei avea seri sau dimineți libere și vei putea să-ți organizezi timpul și activitățile, după cum vei dori.

 

Nu există nici o "temă" în facultate, (ca să spunem așa)

Vei primi câteva sarcini semestriale care vor trebui să fie completate într-o anumită perioadă de timp, iar acestea vor converge spre nota finală, dar nu sunt atât de supărătoare ca temele acelea zilnice din liceu, cu cerințe copiate. O pierdere enormă de timp...

 

Ah, ei bine…

Amintește-ți, acest lucru va determina restul vieții tale, astfel încât trebuie să muncești din greu și să iei în serios totul, în timp ce te distrezi, desigur.

La urma urmei, se spune că anii de facultate sunt cei mai buni ani din viața ta. Enjoy! 

 

Sursa foto: academicsuccess.unlv.edu

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.