5 motive sa iti faci cumparaturile online

Scris de 

Te-ai intrebat vreodata cum ar fi sa poti cumpra lucrurile pe care ti le doresti la reducere aproape tot anul? Daca in magazinele clasice, sezoanele de reduceri sunt la reinnoirea colectiilor, adica primavara si toamna, in mediul online magazinele online se intrec aproape tot anul in reduceri online.

Concurenta foarte mare din mediul online, ii obliga pe comercianti sa apeleze la aceasta metoda de a atrage clienti. Iata 5 motive sa cumperi doar din online:

Poti face comparatie in timp real

Sa presupunem ca esti in cautarea unui televizor pentru tine si familia ta. Daca ar fi sa gasesti cel mai bun pret, ar trebui sa mergi la cel putin 3-4 magazine care pot fi amplasate in capete diferite ale orasului. Daca mergi spre exemplu intr-o luni si nu iti place pretul, poate va trebui sa mai revii si vineri sau sambata sa vezi daca produsul este redus.

Ei bine, in mediul online daca ai gasit televizorul care te intereseaza, poti bifa campul notificare pret si vei afla simplu si usor cand produsul este la cel mai bun pret.

Faci economie de bani

Este de la sine inteles ca daca achizitionezi produse reduse, iti raman mai multi bani pentru alte chieltuieli. Orice site care se respecta, are o pagina de reduceri. Este posibil ca unele produse sa fie doar cu marimi mari sau mici, sa fie produse din colectii mai vechi sau sa gasesti geci de iarna in mijlocul verii. Dar o vorba inteleapta din popor, spune sa iti faci iarna car si vara sanie.

Vezi ce spun si alti client despre acel produs

In goana dupa profit, comerciantii au tendinta sa-si laude excesiv marfa dar sa omita anumite caracteristici care pot dezavantaja produsul. Din acest motiv, intr-un magazine fizic ai posibilitatea sa intrebi doar vanzatorul despre calitatile produsului, pe cand in mediul online vestile mai putin bune devin virale foarte usor.

E mai comod

Pe langa faptul ca e mai ieftin, e si mai comod sa cumperi online. Poti plasa comenzi la orice ora, chiar si noaptea, curierul iti livreaza produsul la usa. Nu mai e nevoie sa pierzi timp sa ajungi la magazin, nu mai stai blocat in trafic etc.

E 100 sigur?

Evident ca nimic nu este 100% sigur dar riscurile sunt mici rapoartate la beneficii. Daca ai un calculator pe care tii mereu un antivirus cu update-uri la zi si nu dai click pe pagini sau e-mailuri suspecte, practic nu exista posibilitatea sa ti se fure datele de pe card. Daca vrei sa minimizezi totusi si acest risc, poti comanda cu plata ramburs si achiti produsul doar in momentul livrarii. Unele magazine au chiar posibilitea sa verifici coletul inainte sa-l platesti, deci inca un plus.

Iar al 3 lea lucru, care ar trebui sa te convinga, este ca poti returna produsul in 30 de zile fara niciun motiv si primesti banii inapoi. Si asta nu e doar o politica de marketing, este o lege in vigoare.

Tu faci cumparaturi online sau preferi magazinele clasice?

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.