Extensia Bistrita a UBB nu se desfiinteaza

Scris de 

Zvonurile potrivit carora Extensia Bistrita a Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) se va desfiinta au fost risipite joi, in conferinta de presa sustinuta de prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorector UBB, alaturi de conf. univ. dr. Mircea Muresianu (directorul Extensiei) si de lect. univ. dr. Dorin Dobra, deputat in Parlamentul Romaniei.

Prorectorul Bolovan a afirmat ca la UBB se realizeaza acum analize economice, care vor fi argumente pentru elaborarea viitoarei strategii a institutiei, si ca din multele Extensii existente unele vor disparea sau vor fi absorbite de altele. Nu este insa si cazul celei din Bistrita, cu o dotare foarte buna si cu toate premisele necesare pentru a determina UBB sa gandeasca dezvoltarea celei de acum intr-un pol al invatamantului universitar cu pregnanta crescuta in viitor.

 

Prorectorul Bolovan a spus, intre altele: "Extensia Bistrita este o baza importanta, care trebuie consolidata, dezvoltata. Vom intari aceasta Extensie; autoritatile si-au aratat toata disponibilitatea de a sprijini activitatea Extensiei. In mod cert, in viitorul apropiat Extensiile din vecinatate se vor restrange, unele nu mai sunt rentabile, au si vulnerabilitati in ce priveste partea didactica. Extensia Bistrita va deveni un pol care sa absoarba, sa preia din aceste Extensii care exista in judet si chiar si in afara judetului".

 

Au mai fost facute referiri la Extensia Nasaud, care probabil "se va topi" in cea din Bistrita, la Extensia Vatra Dornei, care se va desfiinta, dar si la Facultatea de Educatie Fizica din Bistrita - analizele economice, inca in desfasurare, nu produc argumente prea viguroase pentru a fi mentinute.

 

Sursa: bistrita.ziare.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.