Evadeaza din oras si reconecteaza-te la natura: Festivalul Silvoitei aduce cele mai bune gusturi si distractie pentru toata familia

Scris de 
  • Joacă în aer liber pentru copii, bunătăți tradiționale românești și preparate vegane din legume organice, zeci de activități pentru toate vârstele: sunt câteva din opțiunile weekendului 14-15 septembrie.
  • La doar câțiva kilometri de Cluj-Napoca, Festivalul Silvoiței este un ultim prilej să ne bucurăm împreună de vară, să ne conectăm la natură și să uităm pentru câteva ore de aglomerația din oraș și problemele de acasă.

 

Comuna clujeană Vultureni va găzdui în weekendul 14-15 septembrie a doua ediție a Festivalul Silvoiței – un eveniment în aer liber care își propune să îi readucă pe orășeni mai aproape de natură și de farmecul vieții la țară. Atât sâmbătă cât și duminică, între orele 10 și 18, vizitatorii festivalului vor avea parte de o diversitate de activități, dar și de bunătăți! Copiii sunt invitați să se joace cu animale domestice într‑un petting zoo, să își dezvolte imaginația în Atelierele creative sau să participe la activități inedite pentru cei care au crescut la oraș, precum plimbări cu căruța, mud pit, alergare pe baloți de fân sau vechiul joc „baba oarba”.

 

Cei puțin mai mari sunt invitați să exploreze Aleea Senzorială și să concureze în activități sportive, care vor include un exatlon, tir cu arcul, baschet, badminton, volei, tenis de masă și mini-fotbal. Toți participanții se vor bucura cu certitudine de zona de picnic special amenajată, unde se vor putea degusta produse făcute din suflet, după rețete tradiționale, de comunitatea locală din Vultureni. Secretul mâncării foarte bune este calitatea ingredientelor, respectiv legumele organice crescute local, care vor putea fi și cumpărate dintr-un Bio market. În plus, meșterii și artizanii din regiune vin la festival cu produsele lor, realizate manual, cu grijă și cu pasiune.

 

Clujenii care vor să ajungă la Festivalul Silvoiței sunt așteptați, așadar, în satul Băbuțiu al comunei Vultureni, aflat la 22 de kilometri în nordul municipiului Cluj-Napoca. Accesul se face pe drumul spre Chinteni, respectiv DJ109A. Biletele sunt disponibile online la adresa bit.ly/silvoita sau direct la fața locului; pot fi cumpărate bilete de o zi sau abonamente pentru ambele zile ale festivalului.

 

Evenimentul este organizat de asociația La Vultureni, o comunitate care își propune să transforme comune Vultureni într-un loc minunat pentru afacerile de familie, pentru toți cei care vor să redescopere natura și gustul bun al fructelor și legumelor organice, pentru a explora arta prin creații ale artiștilor și meșterilor locali, pentru a susține renașterea tradițiilor autentice. Împreună, toate acestea pot transforma satul într-o alternativă reală și convenabilă a vieții la oraș. Proiectul este susținut de Romanian Business Leaders, filiala Cluj, prin inițiativa „Antreprenorești – Adoptă un sat”, care urmărește să producă rezultate concrete și replicabile în comunitățile rurale din România, prin transfer de cunoștințe specifice despre antreprenoriat, programe de mentorat pentru antreprenori și specialiștii din administrația locală, și prin identificarea potențialului local de dezvoltare economică.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.