Cazul profesorului de la UBB acuzat de plagiat va fi rezolvat in zilele ce urmeaza

Scris de 

În luna aprilie, profesorul Gheorghe Popescu de la Facultatea de Științe Economice din Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, a fost acuzat de o fostă doctorandă că i-a plagiat lucrarea de doctorat. Săptămâna viitoare, Comisia de etică a UBB va lua o decizie în cazul profesorului, urmând ca, în situația în care acuzațiile se dovedesc fondate, acesta să aibă parte de sancțiuni grave.

 

Valeria Gidiu, fosta doctorandă a profesorului Gheorghe Popescu, a descoperit întâmplător că lucrarea sa de doctorat, intitulată "Academia de Înalte studii comerciale și industriale Cluj-Brasov 1920-1950", a fost publicată, semnată însă cu numele profesorului sau coordonator, notează Citynews.ro.  

 

"Mi-am cumpărat cartea de ziua mea. Am răsfoit-o la întâmplare și am găsit textul din teza mea de doctorat. E incredibil. Nu m-a anunțat nimeni dintre autorii cărții cu privire la publicarea acesteia. Bineînțeles că numele meu nu apare pe lista autorilor, ci doar într-o notă de subsol la pagina 8", a declarat Valeria Gidiu.

 

In urma sesizării depuse de fosta doctorandă, profesorul Gheorghe Popescu a fost audiat de către Comisia de etică a UBB. Verdictul în cazul său va fi dat, cel mai probabil, săptămâna viitoare sau în maxim 30 de zile de la formularea plângerii (22 aprilie).

 

Sursa: studentie.ro

Sursa foto: napocanews.ro

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.