Final de aprilie in ritmuri de JAZZ...

Scris de  Apr 28, 2014

Festivalul Jazz Napocensis și Ziua Internațională a Jazzului au loc la finalul lunii aprilie la Cluj-Napoca, pentru deliciul iubitorilor de muzică bună.

Cluj can Jazz 2014! Anul acesta manifestările de celebrare a Zilei Internaționale a Jazzului încep cu ediția a 17-a a Festivalului Național Studențesc Jazz Napocensis, care va avea loc pe 28, 29 și 30 Aprilie la Casa de Cultură a Studenților, sub coordonarea neobositei legende a jazzului clujean, profesorul Ștefan Vannai.

 

Aprilie e declarată la nivel mondial Jazz Appreciation Month, iar cu această ocazie, Clujul aduce împreună într-un program complex, artiști internaționali și legende locale ale jazzului clujean.

 

hailey ola jazz

 

Luni 28.04.2014, 19:00 Casa de Cultură a Studenţilor

- Junetrip

- Jazzy Mood

- Oscar Jazz Band

- Jazztet

- Big Band Gaio

 

Marţi 29.04.2014, 19:00 Casa de Cultură a Studenţilor

- Body and Soul Treatment by Dr. Jazz

 

Miercuri, 30.04.2014, celebrarea Zilei Internaționale a Jazzului, ora 19.45, Casa de Cultură a Studenților (intrare pe bază de bilet):

- Ola Onabule (UK)

- Hailey Tuck (USA)

- Angela Avetisyan 4tet (RU)

- Andrea Bonioli 4tet (IT)

- Villu Veski (ES)

- Big Band Gaio (RO)

 

angela andrea Jazz

 

Un plus de greutate zilei de 30 Aprilie, îl va oferi și Ambasadorul Zilei Internaționale a Jazzului în România, Prof. Dr. Virgil Mihaiu, care va susține un Curs de Estica Jazzului / Jazzul ca limbaj universal - Jazz si Poezie de la ora 15.30, în Sala 32 "acces gratuit" (locatia de desfasurare: Sala 32 @ Casa de Cultura a Studentilor)

 

Mai mult, întreaga zi de 30 aprilie e încărcată de activităţi dedicate tuturor melomanilor şi studenţilor: workshop-uri de jazz, sesiuni de jazz poetry şi jazz românesc. Iubitorii de jazz pot găsi programul complet al manifestărilor de la finalul lunii aprilie pe site-ul: www.JazzDay.ro.

 

Anul acesta, în jurul Zilei Internaţionale a Jazzului s-au reunit comunităţi de jazz din întreaga ţară. Astfel, multiple manifestări şi concerte dedicate jazzului se vor organiza în Cluj, Zalău, Alba-Iulia și Bucureşti, alături de entităţi importante din industria muzicală de profil: JazzRadio.ro, Alba Jazz, Jazz Compas, Jazz.ro, Jazz Napocensis, Academia de Muzică Gh. Dima, JazzDay. La nivel global, această zi internaţională este sărbătorită în peste 200 de oraşe sub patronajul UNESCO.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.