Poveste de succes Scoala Informala de IT - Emanuel Ciupei

Scris de  Noi 06, 2014

Emanuel Ciupei, absolvent al Scolii Informale de IT pe postul de Software Quality Assurance Engineer, a acordat un interviu despre cum s-a schimbat viata lui dupa ce a promovat.

  1. În ce domeniu lucrai acum şase luni?

Lucram în domeniul asigurărilor şi puţin în imobiliare, însă nu eram deloc mulţumit pentru că nu aveam niciodată siguranţa zilei de mâine. Anul trecut am decis ca e timpul să fac o schimbare – am ales IT în primul rând pentru siguranţa pe care ţi-o oferă o specializare în acest domeniu şi în al doilea rând pentru că am fost de mic pasionat de calculatoare. Cred că nu a desfăcut nimeni mai multe calculatoare decât am desfăcut eu de la şapte ani începând. Un prieten mi-a recomandat Şcoala Informală de IT şi am zis: “hai să incerc!”

 

  1. Cum au fost cele patru luni de cursuri?

La început mi s-a părut o joaca, însă treptat trainerii ne-au introdus în atmosfera de studiu şi am înţeles că e ceva foarte serios la mijloc. În momentul în care am făcut o vizită la unul din partenerii şcolii, acolo am observat că într-adevar ce invaţam noi la cursuri era identic cu ce lucrau angajaţii companiei respective. Atunci m-am apucat şi mai serios de invăţat.

 

  1. Când ai avut primul interviu?

Imediat după examenul final. M-am pregătit foarte mult pentru primul meu interviu, ajunsesem să învăţ cam patru-cinci ore pe zi. Nu pot să spun că a fost uşor, dar m-am descurcat foarte bine. Interviul tehnic a fost foarte interesant – era primul meu interviu de acest gen, însă sunt mândru că am reuşit să răspund la toate întrebările adresate, în baza informaţiilor pe care le-am primit la cursuri. La sfârşitul zilei am primit din partea companiei o ofertă pe care nu am putut să o refuz. Încă nu imi vine să cred că sunt deja angajat.

 

  1. Cum arată o zi din viaţa ta acum?

Pe scurt? Perioada de “studenţie” continuă. Deocamdată sunt în perioada de acomodare cu procedurile companiei, proiectul la care lucrez eu presupune multă teorie înainte de a începe. Mai am încă multe de învăţat, însă pot să afirm cu certitudine că cele patru luni petrecute la Şcoala Informală de IT nu au fost în zadar. 

 

Pentru alte povesti de succes, accesati : http://scoalainformala.ro

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook