Cum eliminam concurenta la un job interview?

Scris de  Apr 05, 2013

Timpul zboară și ne dăm seama că suntem în prag de absolvire. După ce ne-am trăit cu toții visul studențesc, e timpul să căutăm un loc de muncă și, din nefericire, acest lucru nu este întotdeauna foarte simplu deoarece criza financiară are ca principal efect reducerea locurilor de muncă. Restructurările masive din ultima perioadă, dar și problemele financiare grave ale marilor companii întăresc dificultatea de a găsi un job. La interviurile de angajare, concurența este din ce în ce mai acerbă și, dacă nu știi cum să te adaptezi situațiilor și să te prezinți într-o manieră favorabilă, cu greu vei reuși să obții un job. Iată câteva sfaturi și trucuri care te pot ajuta să îndepărtezi concurența la un interviu de angajare:

 1. Include in CV experiențele relevante

Atunci când îți realizezi CV-ul nu încerca să îi impresionezi pe angajatori cu experiențe care nu au nicio legatură cu postul pentru care concurezi. Angajatorul trebuie să poată vedea clar din CV-ul tău care este calificarea ta în muncă.

Poți adăuga însă joburile care ți-au adus experiență sau competențe relevante în domeniul în care urmează să activezi.

 

2. Trimite o scrisoare de intenție

Poți fi cu un pas înaintea altor candidați la interviul de angajare dacă trimiți, pe lângă CV, și o scrisoare de intenție. Aceasta trebuie să fie scurtă și concisă și să descrie la obiect motivul pentru care simți că acesta este cel mai bun job pentru tine.  

 

3. Informează-te

Pentru a elimina concurența la un interviu de angajare este bine sa deții cât mai multe informații despre companie. Cu cât știi mai multe despre companie, cu atât vei răspunde mai prompt întrebărilor puse de intervievator. De asemenea, cercetarea te va ajuta să pui întrebările potrivite și să dai raspunsuri relevante.

 

4. Imbracă-te corespunzator

Ținuta și atitudinea sunt alte criterii importante și destul de relevante pentru angajator. Chiar dacă aplici pentru un job într-o fabrică, adoptă o ținută casual-business.

 

5. Conversează cu angajatorul

Încearcă să porți o discuție cât mai lejeră cu angajatorul și adoptă o atitudine relaxată. Prezintă-te la interviu cu propriul set de întrebări și condu discuția în favoarea ta.

 

6. Zâmbește

Zâmbetul și atitudinea prietenoasa sunt foarte importante pentru viitoarea ta cariera, așa că nu ezita ca la finalul interviului să îi zâmbești angajatorului și să îi strângi mâna. De asemenea, nu uita să îi spui că aștepți cu nerăbdare să vă auziți cu vești bune.

 

7. Trimte un e-mail de mulțumire

Misiunea ta de a îndepărta concurența nu se termină odată ce ai ieșit din biroul intervievatorului. Vei face o impresie bună angajatorului dacă îi mulțumesti pentru timpul pe care ți l-a acordat și pentru compania sa placută.

 

Sursa: studentie.ro

Sursa foto: mihaisilviubotezatu.wordpress.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.