Facebook te ajuta in gasirea unui loc de munca?

Scris de  Apr 12, 2013

Iată că Facebook-ul este din nou în centrul atenției noastre. Fie că îți place, fie că nu, Facebook-ul s-a transformat într-o adevărată carte de vizită. Chiar și atunci când îți cauți un job! Nu mai este de mult o surpriză faptul că angajatorii cercetează profilul de Facebook al candidaților de care sunt interesați înainte de a-i chema la un interviu. Vrei ca Facebook-ul să devină aliatul, nu dușmanul tau, în găsirea unui job? Iată ce ar trebui să știi!

1. Atenție la poza de profil

Unul dintre primele lucruri care vor ieși în evidență în ochii angajatorilor pe pagina ta de Facebook este poza de profil. Despre poza de profil perfectă, care te ajuta în carieră, nu dimpotrivă, se pot spune multe. Însă esența este următoarea: alege o poză clară, recentă, într-o ținută decentă, dintr-un unghi care te avantajează, în care apari singur/a și în niciun caz în stare de ebrietate...

 

2. Completează și cosmetizează rubrica "Despre mine"

Când îți cauți un job și știi sigur ca te vei afla în vizorul angajatorilor, este important să îți revizuiești și rubrica "About Me". Adaugă educația (studii licență, masterat, doctorat), experiența profesională și nu uita să arunci un ochi și peste secțiunile "Favourite Quotes", "Political Beliefs" și "Religious Beliefs".

Toate pot dezvălui mai multe informații despre tine decât ai putea crede (de aceea, revizuiește orice afirmații care nu îți fac deloc cinste)!

 

3. Verifică-ți cu atenție Timeline-ul

Cronologia sau Timeline-ul implementat de Facebook este o interfață foarte șireată, care îți poate pune bețe în roate în procesul de găsire a unui job, pentru simplul fapt că permite angajatorilor accesul la informații foarte vechi, despre care tu poate ai și uitat!

Asadar, dacă nu vrei să arunci pe apa sâmbetei bunătate de oportunitate în carieră, verifică atent Timeline-ul, din prezent până la ziua în care ai intrat în lumea Facebook. Îți vei mulțumi mai târziu.

 

4. Vânează greșelie ortografice și gramaticale

Greșelile gramaticale, ortografice, de punctuație etc. sunt impardonabile în CV și scrisoarea de intentie - de ce ar fi scuzabile pe profilul de Facebook?

Ai putea spune că, într-adevăr, Facebook-ul nu a fost creat pentru a servi drept unealtă de angajare, însă, dacă tot a devenit (și) așa ceva între timp, ai face bine să te asiguri ca scriitura ta pe Facebook nu te face de rușine și nu dăunează carierei tale.

 

5. Fii activ pe Facebook

Nu este un capăt de țară dacă nu ești foarte activ pe Facebook - însă, dacă vrei să îți mărești șansele de a-ți găsi un job pe placul tău, nu ar strica să fii! Bineînțeles, nu în direcția postării de statusuri "m-am trezit, am mâncat" și a unor poze de la paranghelii, ci într-una productivă: link-uri de la articole interesante, din domeniul în care activezi, spre exemplu.

In acest fel, le vei demonstra angajatorilor care îți accesează profilul că ești pasionat de ceea ce faci și te interesează să evoluezi în carieră.

 

6. Modifică setările de confidențialitate

În situația în care chiar nu vrei ca vreun angajator să îți acceseze profilul de Facebook, nu trebuie decât să modifici setările de confidențialitate în ața fel încât niciun "outsider" să nu îți poată vedea mai mult de poza de profil și cover photo-ul.

 

Sursa: studentie.ro

Sursa foto: expresspress.ro -

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.