De ce sa fii student in Cluj?

Scris de 

Povestea mea începe în vara anului 2012. Era sfârșitul sesiunii de bacalaureat și nu aveam nici cea mai mică idee despre ce urma să fac pe viitor. Mintea mea era o avalanșă de întrebări. Să aplic la facultate? Dacă da, la ce specializare? Ce mi se potrivește? Stai! În ce oraș să plec, că orașul meu e plictisitor și monoton? Vreau schimbare! Vreau nou! Vreau...

Și uite așa am plecat la 360 de km de casă, unde acum mă mai întorc de Paști și de Crăciun. Am ales Clujul. "Orașul frumos de pe plaiurile ardelenești", cum mi-au spus prietenii. Pe atunci nu cunoșteam prea multe despre el. Curiozitatea mea a început odată cu primul pas pe trotuarele fierbinți ale orașului.

 

"Hiui... De azi mă pot numi, oficial, student în Cluj, mi-am spus. După doi ani jumătate petrecuți în acest oraș și după ce am colindat toate străzile în lung și în lat, nu mai am nici o urmă de îndoială sau reținere în a încuraja pe oricine să devină student în inima Ardealului și să respire aer de Cluj. 

 

De ce să fii student în Cluj? De ce nu?

Clujul te prinde în mrejele lui și ușor - ușor devine a doua ta casă. Acesta este unul din puținele orașe în care viața universitară primează. Vii la Cluj și pleci cu un amalgam de informații și cunoștințe care încep să contureze drumul tău spre viitor. 

 

Clujul îți deschide uși largi spre o carieră de succes. Dacă vii dintr-un oraș mai "nepopular", ca mine, Clujul te învață ce este acela voluntariat și te face să îi descoperi adevărata valoare, ajutandu-te să te dezvolți personal. Mai mult, îți oferă o multitudine de traininguri, conferințe, dezbateri, care stârnesc în tine o curiozitate acerbă și o sete de cunoaștere de neoprit.

 

Poate e greu să te gândești că un oraș îți poate oferi o gamă atât de complexă de activități pentru a te putea dezvolta pe plan profesional. Chiar dacă vii în Cluj fără o imagine precisă a drumului tău spre cariera perfectă, Clujul îți vine în ajutor. 

 

Dar pe lângă toate formalitățile, Clujul te primește cu bratele deschise și te face să te simți ca acasă. Îți oferă varietate în distracții și în activități de petrecere a timpului liber. Îți  oferă prieteni noi, diversitate culturală și rasială.

 

Fii student în Cluj pentru că  oamenii sunt așa de buni, încât orice ai nevoie, primești. Fii student în Cluj pentru că, dacă nu ești, pierzi șansa de a avea o viață de student fericită și niciunde altundeva nu te vei mai simți ca fiind parte dintr-un întreg, din Capitala Europeana a Tineretului. 

 

Tu de ce ai ales sa fii student in Cluj? Spune-ne si noua printr-un comentariu.

 

Sursa foto : hercampus.com

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping