De prin tara adunate: un grup de studenti au creat Dacia Amfibie

Scris de 

Dacă vă întrebați ce mai fac colegii voștri, din alte centre universitate, uite că venim noi cu noutăți. De exemplu, tineri din Constanța sunt foarte inventivi, au creat Dacia Amfibie. Aceștia au venit „calare” pe prototipul unei Dacii amfibie la festivitatea de începere a anului universitar, ceremonie desfăşurată la baza sa nautică de pe lacul Siutghiol.

Autoturismul cu dublă utilizare a fost lucrarea de licenţă a unei echipe de absolvenţi ai UMC. Echipată corespunzător, Dacia amfibie a fost lansată la apă, cu şofer şi pasageri. „Ideea cu Dacia amfibie a luat naştere în anul 3 de facultate. Am plecat fiecare în voiajele de cadeţie, iar în anul 4 de facultate, adică prin luna martie a acestui an, ne-am apucat practic de treabă. Am reuşit să terminăm cu câteva zile înainte de licenţă. Dacia 1310 Double Cab a fost cumpărată de noi integral, radiată, apoi donată Universităţii Maritime din Constanţa“, arată Andrei Stroe, unul dintre realizatori.

 

Costurile proiectului au fost de aproximativ 10.000 lei. Îndrumătorul echipei de studenţi este profesorul Victor Hreniuc. Şcoala constănţeană nu se află la prima realizare de acest fel.

 

Colegii celor de la Universitatea Maritimă, studenţii de la Universitatea Ovidius reuşesc an de an să elaboreze prototipuri de autovehicule cu diferite sisteme de propulsie, care combină mecanismele de deplasare. Acestea constituie lucrarea lor de licenţă a studenţilor de la specializarea Autovehicule Rutiere aparţinând de Facultatea de Inginerie Mecanică, care îi ajută să obţină posturi ca specialişti în firmele auto.

dacia

 

Sursa: adevarul.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.