Cele mai de succes scurtmetraje romanesti ale anului, proiectate la Cinema Victoria

Scris de  Noi 28, 2014

Patru din cele mai aplaudate scurtmetraje românești ale anului 2014, cuprinse în „Omnibusul Scurt/4: Istorii de inimă neagră” vor rula începând de vineri, 28 noiembrie, la cinema Victoria. Producțiile vor fi prezentate și într-o proiecție de gală: marți, 2 decembrie, la ora 20:00, realizatorii vor fi prezenți la Cluj și răspunde întrebărilor publicului.

„Omnibusul Scurt /4: Istorii de inimă neagră” reunește nume consacrate din lumea filmului și teatrului românesc: în distribuție se regăsesc Olimpia Melinte, Marcel Horobeț, Gabriel Spahiu, Andi Vasluianu, Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Rodica Lazăr. O apariție specială este a Angelei Similea, care își joacă propriul rol într-unul din scurtmetraje.

 

Realizate de case de producție diferite, filmele sunt legate din punct de vedere tematic: toate vorbesc despre viață și, mai ales, despre moarte, pe diferite tonuri.

 

„O lume nouă”, regizat de Luiza Pârvu, a fost inclus în selecția oficială Festival de Brest 2014. Filmul spune o poveste cu emigranți români în Pennsylvania anului 1908, inspirată din fapte reale: cizmarul Petru o întâmpină pe Ana, soția vărului său, în casa lor din Lumea Nouă, dar lucrurile s-au schimbat mult de când nu s-au mai văzut...

o-lume-noua 

„Trece și prin perete”, în regia lui Radu Jude, este o,  poveste inspirată de Cehov, care o are în centrul atenției pe micuța Sofia. Fetița nu poate să adoarmă deoarece se aud plânsete de la vecini: este priveghiul unui tânăr care s-a sinucis. Scurtmetrajul a primit mențiunea specială „Quinzaine des realisateurs” la Cannes 2014.

trece-si-prin-perete

„Kowalski”,  regizat de Andrei Crețulescu, a primit titlul de Cel mai bun scurtmetraj la Zagreb Film Festival 2014. Filmul pleacă de la o premisă cumva clasică – trei bărbaţi se întâlnesc într-un pub, la ceas de seară; dar ajunge la o concluzie inevitabil sângeroasă.

kowalski 

„Să mori de dragoste rănită”, regizat de Iulia Rugină, este o poveste suprarealistă despre dragoste și moarte, muzică și destin, desfășurată într-un univers cu totul aparte, populat de personaje de la bizar în sus. Printre acestea, Angela Similea, care își joacă propriu rol. Filmul a câștigat premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc la TIFF 2014.

sa-mori-de-dragoste-ranita

Toate cele patru scurtmetraje pot fi văzute în România numai în cadrul  Omnibusului Scurt / 4: Istorii de inimă neagră, distribuit în cinematografe de Freealize.

 

Trailer oficial:

 

Programul proiecțiilor la Cinema Victoria : Ore : 15:00 vineri, 17:30 luni, 20:00 duminica, marți, 22:30 sâmbătă, joi.

Ultima modificare Vineri, 28 Noiembrie 2014 12:32
Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.