Cum poti avea un site fara cunostinte de programare

Scris de 

Daca doresti sa-ti deschizi un blog dar nu vrei sa platesti o firma pentru asta, iti explicam noi cel mai simplu mod de a avea un site. Nu e nevoie sa ai cunostinte de programare sau editare. Trebuie doar sa urmaresti exact pasii urmatori :

 

1. Domeniu

Orice site are nevoie de un domeniu pentru a putea fi accesat. Domeniul poate fi un cuvant sau o serie de cuvinte dar trebuie sa fie memorabil, usor de pronuntat si sa aiba legatura cu continutul. Daca este un blog personal, o ideea poate fi chiar numele tau.

inregistrare domenii clausweb

Domeniile pot fi cumparate pe 1 an la pretul de 10 euro sau pe viata pretul fiind de aproximativ 50 euro. Poti intra pe romarg.ro sau clausweb.ro, verifici daca domeniul este liber si il inregistrezi.

 

2. Gazduire

Site-urile sunt formate din poze si texte, iar acestea au nevoie sa fie online 24 din 24 ore. Aici intra in scena o gazduire web. Preturile variaza foarte mult, incep de la 2 euro/luna pentru un site mic si pot ajunge si la cateva sute de euro. Poti opta pentru o gazduire shared (imparti pachetul cu alte site-uri) sau un vps ieftin (doar site-ul tau va fi gazduit dar necesita cunostinte mai avansate).

gazduire web

 

3. Wordpress

Dupa cum spuneam nu ai nevoie de cunostinte avansate pentru a avea un site functional. Cel mai simplu este sa intri pe www.wordpress.org si sa downloadezi platforma cu acelasi nume. Wordpress vine cu cateva teme (template-uri) prestabilite dar ulterior poti schimba interfata.

wordpress.org

 

4. FTP

Dupa ce ai cumparat domeniul + gazduirea si ai fisierele site-ului, acum ar trebui sa le conectezi intre ele. Pentru acest pas ai nevoie de un program gen total comander sau filezilla. Le gasesti gratuit pe internet.

 

Cand ai cumparat gazduirea, ai primit si un fisier pe e-mail cu datele de logare la ftp. Ar trebuie sa ai : ip-ul sau adresa serverului, un user si o parola. Deschizi filezilla completezi cu datele primite si te vei loga pe gazduire. In folderul public_html copii fisierele de la wordpress.com. Dupa ce s-au copiat, redenumesti fisierul wp-config-sample in wp-config si treci la pasul 5.

ftp filezilla

 


5. Baza de date

Ultimul pas este crearea unei baze de date. Tot in fisierul de la gazduire ai primit un user si o parola (aceleasi ca la ftp) cu care te poti loga la cpanel. Scrii in browser www.numesite.ro/cpanel si cauti mysql databases. Aici creezi o baza de date si un user si apoi dai "add user to database", bifezi toate privilegiile si gata.

mysql database

Te intorci la wp-config si completezi Mysql settings. Acum site-ul este legat la baza de date si ar trebui sa fie live.

wp-config

 


Daca ai intrebari sau nelamuriri poti sa-mi scrii un comentariu. Spor!

 

Sursa foto : sccnn.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.