15 joburi pentru care nu ai nevoie de facultate

Scris de  Sep 03, 2013

Auzim din ce in mai des cazuri in care tineri care au terminat facultatea lucreaza pe joburi de nimic sau sunt someri. Ei bine, exista o sumedenie de meserii ce nu necesita o diploma de facultate. Foarte multi se apuca de o facultate fiindca e cool sa fii student dar dupa primii ani isi dau seama ca nu le place sau nu sunt facuti pentru asta si renunta. Iar anii respectivi sunt pierduti, fiindca nici nu se angajeaza pentru a avea experienta si nici nu obtin o diploma.

Iata o lista de meserii bine platite ce nu necesita facultate :

 

Bucătar

bucatar

Una din cele mai căutate meserii de specializare este aceea de bucătar atât datorită naturii activității, cât și a veniturilor așteptate pentru o calificare în stiluri culinare diversificate. În România, salariile în acest domeniu sunt cuprinse între 700 și 1500 euro, iar în străinătate salariile pornesc de la 2000 de euro.

 

Barman

barman

Poate asigura câștiguri substanțiale pentru cei care deprind tehnica de preparare a unor băuturi deosebite. Venitul pentru această activitate variază în funcție de locația în care se prestează activitatea si oscilează de la 800 la peste 1500 de euro. Avantajul fiind interacțiunea directă cu clienții, ce conduce la creșterea semnificativă a veniturilor prin bacșiș.

Hair stylist

Hair stylist

Această meserie îmbină pasiunea pentru domeniul cosmetic cu simțul artistic al fiecăruia, necesare pentru a ajunge un hair stylist de succes. Cursurile pentru această specializare ajung să coste de la 1000 până la 3000 de euro, dar veniturile sunt pe măsură, mai ales dacă cursantul se evidențiază într-un salon de renume.

Fotograf

fotogtraf

O meserie pentru cei care au făcut din fotografie o pasiune este aceea de fotograf profesionist.  Câștigurile din această activitate ajung să depășească lunar 1000 de euro, în funcție de numărul și tipul evenimentelor pentru care se prestează.

 

Cameraman

cameraman

Din același domeniu cu precădere artistică provine și meseria de cameraman, ce presupune o investiție mai mare în echipament, care vine însă și cu câștiguri pe măsură. Salariul pentru acest post poate să înceapă de la 1000 de ron și crește în funcție de specializare și experiență.

 

Șofer

sofer

Meseria de șofer poate să fie una foarte flexibilă, motiv pentru care devine interesantă pentru persoanele a căror calificare nu mai este căutată pe piață, sau pentru cei care nu au o calificare. Veniturile pe care un șofer le poate obține, variază de la 500 de euro pentru activitatea în țară, până la peste 1500-2000 de euro pentru șoferii de camioane ce fac curse în străinătate.

 

Citeste continuarea articolului pe : smartdreamers

Ultima modificare Marți, 03 Septembrie 2013 18:36
Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.