5 lucruri de făcut în studenție

Scris de 

Viața de student este deosebit de tumultoasă, iar noi știm asta mai bine decât oricine. Viața studențească este formată din momentele care te vor face să zâmbești de fiecare dată când îți vei aminti de ele. Este ceva.. specific... nebunesc și plin de entuziasm în aceste momente. De aceea, noi ne-am gândit că ar fi o idee bună să îți readucem aminte câteva dintre lucrurile pe care trebuie neapărat să le faci într-o viață de student.

1. Cursuri...lipsă!

Dacă în liceu, diriginta afurisită sau directorul prea comunist nu te-au lăsat să te bucuri de privilegiul elevului chiulangiu, facultatea ți-a oferit din plin aceste șanșe. Indiferent de câtă conștiinciozitate dai dovadă la facultate, nu se poate să nu fi lipsit la câteva dintre ele... sau la mai multe. Unde nu se cere prezența, de ce ne-am face griji în plus? La urma urmei, Clujul e plin de lucruri minunate pe care un student le poate experimenta, iar o cafea bună dimineața e un înlocuitor perfect pentru cursul sâcâitor de la ora 10.

 

2. Prima beție

În eventualitatea în care adolescența și liceul ți-au fost mult prea mult controlate de părinți, facultatea schimbă acest lucru radical. Dacă faci parte din comunitatea de studenți experimentatori, cu siguranță că nu ți-au fost străine primele beții ale vieții studențești urmate de mari și interminabile dureri de cap. Fie că vorbim de shot-uri de vodkă sau de un număr cam mare de beri, prima beție nu se uită niciodată. Și aici vorbim de o beție ,,sănătoasă...”.

 

3. Examenul restant

Dacă ești student în an terminal, iar ,,pașaportul” tău de student nu include cel puțin un examen restant, îți spunem cu mare sinceritate că ai o problemă. Dacă tot conjugăm verbul ,, a experimenta”, nu se poate ca un student să nu cunoască sentimentul acela inconfundabil pe care îl are atunci când își scoate șovăielnic telefonul din buzunar, gândindu-se că trebuie să își anunțe părinții despre marea tragedie a unei restanțe.

 

4. Săracul cămin studențesc

Statul în cămin este, cu siguranță, unul dintre lucrurile pe care nu ar trebui să le ratezi în viața ta de student. Fie că rămâi pentru câteva zile la un prieten sau locuiești un an întreg, viața din cămin este tipică studentului și reprezintă o parte importantă din viitoarele tale amintiri studențești. Frigiderul plin, dulapul mic înghesuit cu felurite haine, colegii morocănoși sau chinul unui somn de amiazi când mai sunt încă patru oameni care se zbat pe același teritoriu minuscul cu tine sunt doar câteva din lucrurile pe care un student trebuie să le aibă aproape.

 

5. Clubul: noul pat al studentului

Un student clujean veritabil trebuie să cunoască câteva nume ,,bune” ale cluburilor favorite ale lumii mondene studențești. Fie că preferi After Eight, Vertigo, Agronomia Pub sau orice alt loc de zbenguială, pașaportul de care îți spuneam trebui să aibă ștampila și acestor locații. Și bineînțeles că un student al Clujului care se respectă cunoaște Piezișa cu ochii închiși.

 

Tu ce părerei ai? Ne ajuți să completăm lista cu alte experiențe din viața atât de activă a studentului clujean?

 

Sursa foto: floydfreeman.blogspot.com

 

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.