O echipa de studenti a lansat o platforma online pentru a ajuta cuplurile sa comunice mai bine

Scris de 

O echipă de studenți de la Universitatea Windesheim din Olanda coordonată de o clujeancă a venit cu o soluție la o problemă ce apare des în cupluri: discuția îndelungată despre ce filme să vizioneze împreună. În medie, cuplurile petrec 19 minute navigând pe Netflix înainte de a se decide asupra unui film, conform studiilor analizate de echipa din spatele platformei Vuxe, care își propune să reducă timpul la doar câteva clicuri.  

 
Versiunea beta, care urmează să fie lansată pe 8 iunie în cadrul unui eveniment tech, va funcționa într-un mod simplu: ambii membri ai cuplului își vor crea conturi separate, unde vor marca ce filme au văzut, cele care le-au plăcut sau nu. Următorul pas este să conecteze cele două conturi printr-un cod unic primit și să exploreze recomandările create pe baza tuturor preferințelor. După ce au vizionat filmul, aceștia vor putea chiar și să evalueze cât de bună a fost recomandarea. 


 
„Echipa noastră e fascinată de felul în care tehnologia poate să ne îmbunătățească viața. Suntem încântați de ideea de a crea un serviciu care să ne ajute să alegem un film care să ne convină amândurora, chiar dacă unuia îi plac filmele documentare și altuia, cele de acțiune.  
 
Am creat Vuxe pentru toate cuplurile care întâmpină problema asta, dar și pentru a ne face relațiile noastre mai interesante”, declară Iulia Romana Pop, PR manager la Vuxe și studentă internațională la Universitatea Windesheim. 


 
Echipa de dezvoltare a produsului este formată din şase membri: cinci studenți olandezi și o româncă din Cluj, plecată în Olanda cu o mobilitate Erasmus+. Până la lansarea oficială a platformei, la începutul lunii iunie, cei interesați pot să urmărească progresul echipei pe pagina sa de Facebook și pe site-ul Vuxe.it. 

 

Citeste si:

---> Ce trebuie sa contina lista de rechizite pentru clasa 1

---> Ultima sansa de a merge la UNTOLD 2017: mai sunt doar 10.000 de abonamente disponibile!

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.