Pe perioada festivalului de comedie, Clujul are cinci strazi noi

Scris de  Oct 13, 2014

Clujul are cinci străzi noi pe perioada celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, “Festivalul Internațional de Film Comedy” (10 – 19 octombrie).  De-a lungul celor 10 zile de festival, Piața Muzeului, Bulevardul Eroilor, Piața Unirii, Piața Mihai Viteazul și Strada Universității poartă, în mod simbolic, numele clasicilor comediei. Charlie Chaplin, Stan și Bran, Buster Keaton, Monty Python și Pantera Roz se regăsesc pe Harta Comedy Cluj, un proiect educațional ce promovează eroii comediei din toate timpurile.

Piața Unirii a devenit Piața Charlie Chaplin. Celebrul actor, regizor, scenarist, producător, dar și compozitor al muzicii comediilor sale, Chaplin a fost unul dintre cei mai cunoscuți oameni în anii ’20. A câștigat un singur Oscar în 1973 pentru coloana sonoră din “Limelight”. Filmul nu a fost distribuit în Statele Unite ale Americii vreme de 20 de ani ceea ce l-a făcut eligibil pentru premiile Academiei Americane de Film. De abia după 13 ani de la realizarea primului film sonor din istoria cinematografiei, Chaplin realizează primul său film vorbit – “Dictatorul” (1940). 

 

Cei mai cunoscuți comedianți din Epoca de Aur a Hollywood-ului, Stan și Bran redenumesc Bulevardul Eroilor din Cluj. Românii îi cunosc sub numele de “Stan și Bran”, nume populare la noi, deși seria de gaguri ce i-a făcut celebri se numește “Laurel and Hardy”. Stan Laurel și Oliver Hardy au fost pionierii comediei cinematografice burlești în perioada anilor ’20 – ’50 și au apărut împreună în peste 50 de scurtmetraje și 23 de lungmetraje.

 

Faimos pentru ușurința cu care pășea sau sărea din tren, Buster Keaton a debutat la vârsta de 3 ani în vodeviluri alături de părinții săi. Jocul de scenă era deseori destul de periculos pentru puștiul Buster care era aruncat precum mingea în public. Buster Keaton redenumește Piața Mihai Viteazul din centrul Clujului.

 

Piața Muzeului poartă numele celebrului grup de comedianți britanici, Monty Python, care a revoluționat comedia așa cum Beatles a influențat fundamental istoria muzicii. 

 

Strada Universității a devenit Strada Pantera Roz, personajul fictiv asociat cu detectivul francez Jacques Clouseau obsedat de prinderea unui hoț de giuvaiere. Pantera Roz este de fapt un…diamant denumit astfel datorită formelor strălucitoare refractate de prețioasa piatră. Timp de 15 ani, celebra felină a avut o dublă personalitate: gazda unui serial de desene animate, cu apariții în 6 filme din cele 11 create în jurul detectivului Clouseau.

 

Comedy Cluj (10 – 19 octombrie) prezintă publicului peste 147 de proiecții în 10 zile. 192 de filme din 38 de țări, de pe 4 continente. Peste 100 de invitați sunt așteptați la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival.   

 

Canalele oficiale : 

www.comedycluj.ro

https://www.facebook.com/FestivalulComedyCluj

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

Espressor Manual Barista Max Breville

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.