Institutul de Diplomatie Culturala din Berlin lanseaza un nou program de internship

Scris de  Iul 01, 2014

Ești în căutarea unui internship în străinătate? Institutul de Diplomație Culturală (IDC)din Berlin, Germania,lansează un nou program de internship pentru studenți, care se va desfășura pe durata a minim 3 luni începând cu 3 august 2014. IDC invită aplicanți din următoarele domenii: relații internaționale și politică, limbă și literatură, istorie și filosofie, marketing și PR, afaceri și economie, statistică, comunicare și jurnalism, administrație, limba engleză, limba spaniolă și organizare de evenimente.

Internship-ul este full-time și se desfășoară pe o perioadă de 3-6 luni, fără plată. Există posibilitatea de prelungire a stagiului pentru alte 6-9 luni, pentru care va fi acordată bursă. În această perioadă, stagiarii vor avea responsabilități în cercetare, dezvoltare și managementul evenimentelor și proiectelor.

 

Aplicanții trebuie să fie buni cunoscători ai limbii engleze (cunoașterea limbilor germană și spaniolă, precum și a altor limbi de circulație internațională constituie un avantaj). IDC apreciază flexibilitatea, atitudinea pozitivă și proactivitatea. În funcție de agenda IDC, echipele și responsabilitățile se pot schimba, așa încât aplicanții trebuie să fie pregătiți pentru a face față unui mediu de lucru flexibil.

 

De reținut: internii trebuie să aibă capacitatea de a lucra la inițiativa proprie, sub supraveghere minimală. Stagiarii vor lucra în echipe aflate sub coordonarea unui Director de Program. Pe perioada stagiului, internii vor lucra la birou pe laptop-urile personale.

 

Responsabilități:

-          Elaborarea de programe de marketing și creșterea vizibilității programelor institutului

-          Stabilirea speakerilor și partenerilor pentru programele derulate

-          Participarea la seminariile de weekend și la evenimentele IDC

-          Documentare, realizarea de interviuri, reportaje, articole pentru evenimentele organizației

-          Activitate de cercetare

 

Aplicanții se pot înscrie la internship completând acest formular.

Mai multe detalii despre programele de internship ale Institutului de Diplomație Culturală din Berlin se pot vedea aici.

 

Sursa: startub.unibuc.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.