Zona de agrement din jurul lacului Gheorgheni, la standarde europene!

Scris de 

Vești bune pentru cei ce iubesc plimările în aer liber. Iulius Mall Cluj va investi în modernizarea zonei de agrement din jurul lacului Gheorgheni, dar nu renunță nici la proiectul de construire a unei clădiri de birouri.

Compania ”a finalizat planul de reamenajare a spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest, din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca. Proiectul face parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare a acestei zone din imediata apropiere a Iulius Mall Cluj. Astfel, locuitorii oraşului vor beneficia de un parc proiectat după cele mai înalte standarde europene, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp. Lucrările vor demara în primăvară şi vor dura circa un an”, a precizat Adelina Isachi, PR Assistant Iulius Group.

 

Zona verde din jurul Lacului de Vest va fi amenajată de firma italiană Lemscape, companie care a proiectat şi parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie a Iulius Group inaugurată în mai 2012. ”Revitalizarea zonei din vecinătatea lacului presupune îmbinarea a numeroase posibilităţi de petrecere a timpului liber: alei de promenadă pavate cu piatră cubică, spaţii de relaxare, pistă pentru alergare pe covor special, pistă pentru ciclism cu două sensuri, prevăzută cu locuri pentru închiriere şi parcare biciclete, dar şi numeroase alte facilităţi. Spaţiul verde va fi amenajat cu gazon special, pe care clujenii se vor putea aşeza şi destinde, la fel ca în marile parcuri europene. De asemenea, locuitorii oraşului vor avea posibilitatea să se plimbe cu barca pe lac, investiţia în spaţiul verde incluzând amenajarea de pontoane şi a unui debarcader”, a mai spus Adelina Isachi.

 

Compania nu a renunțat la proiectul de amenajare a unei clădiri de birouri pe malul lacului din Gherogheni. ”Aceasta va defini procesul de regenerare urbană a zonei, componenta ”office premium” beneficiind de calitate arhitecturală superioară. Încă din fazele de proiectare şi de construcţie şi continuând cu managementul ulterior, imobilul va respecta principiile ”clădirilor verzi”, asigurându-se astfel o atenţie deosebită aspectelor legate de mediu ambiental. Reamenajarea spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest face parte dintr-o  investiţie totală de 12 milioane euro”, a mai spus Isachi.

 

Iulius Mall vrea sa sa ridice doua cladiri de birouri pe malul lacului din Gheorgheni.

 

Sursa foto: stiridecluj.ro

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.