Student in varsta de 57 de ani cu doua masterate si un doctorat la Facultatea de Fizica de la UBB

Scris de 

Un academician româno-american în vârstă de 57 de ani, care are un doctorat şi două masterate, a fost admis în sesiunea din iulie ca student la buget în anul I la Facultatea de Fizică a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca.

Adrian Toader-Williams a declarat, că a ales să devină student în anul I la Fizică, deşi are un titlu de academician, un doctorat şi două masterate, considerînd că educaţia şi studiul sunt calea către echilibrul personal, indiferent de vârstă, "neuronii fiind regeneraţi atunci când sunt solicitaţi spre a învăţa ceva nou".  

 

"Eu cred că educaţia şi studiul sunt calea către echilibrul personal, indiferent de vârstă, neuronii se regenerează atunci când sunt solicitaţi spre a învăţa ceva nou. Suntem precum o unealtă care trebuie permanent folosită, dar fiind inteligentă, creierul, precum şi restul sistemului nervos, trebuie exersaţi. Nu ne putem pune în vaselină, spre conservare. Eu îmi trăiesc acum adolescenţa, nu simt că aş avea 57 de ani. De ce am ales Fizica? Pentru că este prima mea pasiune în zona ştiinţelor, pasiune născută încă din clasa a VI-a. Fizica stă la baza tuturor ştiinţelor fixe. Urmând cursurile de Fizică la UBB, întrevăd că va reprezenta o sursă de inspiraţie, pe lângă cunoştinţele fundamentale, care unele trebuie împrospătate, iar altele dobândite de la zero. Fiind expuse subiectelor de interes, ideile se nasc, legăturile interdisciplinare sunt astfel formate, încât noile cursuri reprezintă oportunităţi de stimulare a minţii, de idei, de a face interconexiuni", a spus academicianul.

 

Acesta nu a susţinut examen de admitere, intrând la Facultatea de Fizică a UBB pe baza mediei de licenţă - 8,67 - obţinută în 2007 la prima universitate absolvită în România, "Lucian Blaga" din Sibiu.

 

Adrian Toader-Williams a subliniat că admiterea ca student în anul I reprezintă "o provocare autoindusă", care speră să dea rezultate foarte bune, în condiţiile în care, în paralel cu cursurile pe care le va urma, va desfăşura şi o activitate de cercetare.

 

"Cred că mă voi înţelege foarte bine cu viitorii mei colegi de la Fizică. Am început Santa Monica College, din California, la 40 de ani, şi aveam colegi studenţi şi de 16 ani, mici genii, cu care am făcut echipă. La cursurile de Chimie organică de la Santa Monica College făceam calcule termodinamice. Atunci am realizat că activitatea izotopică de o anumită manieră ce are loc la nivelul sistemelor vii a început să domine interesul meu de moment care, de fapt, stă la baza multor lucrări aflate în lucru în acest moment, inclusiv proiectul pe care l-am înaintat către NASA la începutul lunii iulie", a mai spus Adrian Toader - Williams.

 

Acesta a susţinut că va fi un student "model", care nu va lipsi de la cursuri, seminarii şi laboratoare, fiind de părere că "absenteismul la cursuri, lipsa de participare activă şi interactivă, cu adresarea de întrebări şi comentarii, duce la scăderea calităţii învăţământului, atât din punct de vedere al unei instituţii de învăţământ superior, cât şi al studentului".

 

Acesta a precizat că diploma pe care o va obţine după absolvirea cursurilor îl va ajuta pe viitor în proiectele la care lucrează, putând să demonstreze că este şi fizician.

 

"Eu nu merg la şcoală pentru diplomă, merg pentru cunoştinţe, dar diploma mă va ajuta, pentru că voi putea să declar că sunt şi fizician. La proiectele la care lucrez, multă lume s-ar putea întreba cine sunt eu de îmi permit să enunţ anumite teorii, şi atunci voi putea să demonstrez că am şi cunoştinţe de fizică", a explicat acesta.

 

Adrian Toader - Williams s-a născut la Medgidia în anul 1956, iar la 16 ani, în 1972, a câştigat medalia de argint la Târgul Internaţional de Invenţii la Tokyo, cu proiectul unei pompe electromagnetice cu flux continuu, fără rotor.

 

La 23 de ani, în 1978, a emigrat în SUA, ca dizident politic care a făcut parte din Mişcarea "Paul Goma". În SUA, s-a stabilit în California unde, la vârsta de 42 de ani, în 1998, a absolvit Santa Monica College şi a obţinut o diplomă în ştiinţe generale. În perioada studenţiei a fost preşedintele Asociaţiei Studenţeşti a Colegiilor de Stat din sudul Californiei şi a răspuns de problemele a peste 1,3 milioane de studenţi.

 

După dobândirea cetăţeniei americane, în 1982, şi-a schimbat numele în Adrian Williams, dar foloseşte numele Adrian Toader – Williams în scrierile ştiinţifice.

 

Adrian Toader - Williams a trimis, la începutul lunii iulie, la NASA, un proiect în care propune cercetarea stabilităţii şi protecţia produselor alimentare faţă de efectele radiaţiilor cosmice în misiunile şi zborurile spaţiale.

 

Sursa: gandul.info

Sursa foto: beta.cluj4all.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.