Cele mai tari credite pentru studenți

Scris de 

Cine a zis că e simplu să fii student? Dorim să ne bucurăm din plin de toate fără să ne gândim la grijile financiare. Ei, chiar dacă noi vrem să le ignorăm, ele sunt acolo, dându-ne dureri de cap de fiecare dată când ne verificăm cardul bancar. Iar dacă mai avem și ghinionul de a nu ne afla printre studenții bugetari, lucrurile se complică și mai mult. Pentru situațiile de criză în care soluțiile întârzie să apară, Campuscluj.ro are pentru tine o listă cu câteva credite studențești la care poți apela. Cu toate acestea, îți recomandăm să alegi prudent și să fii cumpătat. Unele dobânzi pot fi destul de mari.

Banca Comercială Română acorda credite pentru finanțarea studiilor postliceale, universitare sau postuniversitare, efectuate în țară sau în străinătate.

Solicitanții nu sunt obligați să facă dovada obținerii de venituri, banca acceptând până la trei coplătitori care să participe cu veniturile lor la credit.

Creditul fără garanții se acordă doar în lei și are un nivel maxim de 30.000 de lei, în cazul studiilor postliceale/universitare, respectiv 88.000 lei, în cazul studiilor postuniversitare. Perioada maximă de rambursare este de 7 ani, respectiv 10 ani.

Dobânda fixă este de 13,9%, dacă împrumutul este rambursat în cel mult 48 luni, și de 14,9% pentru maturități mai mari. Banca percepe un comision de analiză a dosarului de 100 lei.

În cazul creditului cu garanții imobiliare, disponibil în lei și euro, suma maximă este de 25.000 de euro pentru studii postliceale sau universitare, sau 50.000 de euro, pentru studii postuniversitare. Creditul poate fi rambursat in 7 ani, respectiv 15 ani.

Dobânda poate fi variabilă, situându-se la nivelul de 9,92%/an pentru creditul în lei, sau fixă primul an, de 10,9%, devenind ulterior variabila. Pentru creditul in euro, dobânda variabilă este de 7,896%, iar cea fixă în primul an, de 8,65%. Clienții vor plăti un comision de analiză de 1.390 de lei/390 de euro.

 

BRD finanțează studiile de orice nivel, preșcolar, școlar, liceal, universitar, postuniversitar, în țară sau în străinătate. Creditul asigură o finanțare de până la 65.000 de lei/15.000 de euro, fără ipotecă imobiliară, sau de până la 440.000 de lei/100.000 de euro, cu ipotecă imobiliară, pentru taxele de școlarizare, precum și pentru alte costuri, în limita a maximum 1.000 de euro pe luna de studii.

Perioada de creditare ajunge până la 10 ani în cazul creditului fără garanții și la 20 ani în cazul creditului cu ipotecă imobiliară.

Dobânda anuală pentru creditul negarantat este de 6,5% pentru lei și de 6,652% pentru euro. Se solicită un comision de analiză de 100 de lei/25 de euro, precum și un comision de administrare de 0,32% pe lună.

În cazul creditului cu ipotecă, dobânda este de 7,28% la lei și de 5,652% la euro. Comisionul de administrare este de 0,16%, iar pentru analiza dosarului se va achita 500 de lei/200 de euro.

BRD are in oferta și un credit destinat persoanelor interesate de programul Work&Travel.

 

CEC Bank finanțează costurile aferente studiilor postuniversitare în limita a 65.000 de lei, pe 7 ani. Pentru a accesa un credit pentru studii, clienții trebuie să aibă o vechime la actualul loc de muncă de minimum 3 ani și să încaseze salariul într-un cont deschis la CEC Bank.

Dobânda este de 8,53% (Robor 3 luni + 4 p.p.). CEC Bank percepe comision de analiză dosar de 100 de lei și comision de administrare credit de 0,3% aplicat lunar la soldul curent al creditului.

Studenții pot aplica pentru un credit în lei sau euro la UniCreditcu o valoare maximă de 45.000 de euro (echivalentul în lei), pe o perioadă de până la 10 ani. Creditul se acordă cu garanție imobiliară. Banca acceptă până la 2 codebitori. Creditul are o dobândă variabilă de 9,58% (Robor 6 luni + 3%) în lei, respectiv 8,84% (Euribor 6 luni + 6,5%) în euro. Comisionul de analiză a dosarului este de 860 de lei sau 200 euro.

 

Banca Comercială Carpatica acordă credite pentru studii în lei sau euro, cu sau fără garanții ipotecare. Creditul negarantat se acordă în limita a 10.000 de euro, pe o perioadă maximă de 10 ani. Dobânda se calculează pe baza indicelui Robor 6 luni la care se adaugă marja băncii de 9,20%, pentru creditul în lei, respectiv Euribor 6 luni + 11,25% pentru cel in euro.

Cu garanții imobiliare împrumutul ajunge până la 100.000 de euro și poate fi rambursat în maximum 35 de ani. Dobânda este formată din Robor 6 luni plus marja de 6,20%, respectiv Euribor 6 luni + 8,25%.

 

 

Sursa: ziare.com

Sursa foto: adevarul.ro

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.