24 site-uri...care te invata ceva. Util.

Scris de 

Cu toate că facultatea a început din nou, de multe ori realizăm că avem destul de mult timp liber, pe care nu știm să-l gestionăm, și-l irosim pe...facebook. Sau alte site-uri de divertisment, ajungând ca la sfârșitul zilei, când tragem linie, să realizăm că nu am făcut nimic util. Dar asta se poate schimba. Internetul, alături de socializare, e plin și de site-uri utile, cum ar fi...păi, să vedem!

 

1. Hack a Day  - îți oferă tutoriale scurte în fiecare zi, de pe tot internetul și câte unul mai complex, un ghid "how-to hack", săptămânal.

2. eHow - o comunitate online, care le oferă viztatorilor abilitatea de a se informa, împărtăși și discuta soluții pentru a finaliza proiecte și task-uri zilnice.

3. Wired How-To Wiki - colaborează cu editorii de la Wired și ajută-i să-și mărească biblioteca plină de trucuri și sfaturi sau poți răsfoi sutele de "cum să" articole, și apoi să le adaugi sau de ce nu, să începi tu unul.

4. MAKE Magazine - cum să folosești la maxim tehnologia de care dispui. Poate chiar și să inventezi bombe și chestii.

5. 50 Things Everyone Should Know How To Do - cică, fiecare om trebuie să știe să facă astea 50 de chestii, începând de la lecții de supraviețuire și sfârșind cu lucruri practice, de folosit în viața de zi cu zi.

6. wikiHow - cum să...faci orice. Indiferent că e vorba de a-ți crea propriul costum de Halloween sau de a face operații pe creier. (exagerez)

7. Lifehacker - un blog premiat, care îți oferă sfaturi, scurtături, downloaduri, noi site-uri, toate cu scopul de a te ajuta în viața de zi cu zi.

8. 100+ Google Tricks That Will Save Your Time - timpul e prețios, iar folosirea google-ului, e aproape la fel de prețioasă. Dar de multe ori, ne ia puțin cam mult timp să căutăm ceva. Așadar, aici puteți găsi câteva trucuri care vă vor transforma într-un hacker de elită al Google-ului.

9. Instructables - Asemănător site-ului MAKE, și Instructable este o platformă bazată pe documentare, unde oamenii pasionați pot împărtăși ce fac și cum fac (proiecte, de pildă), și să învețe sau să colaboreze cu alții.

10. Merriam-Webster Online - limba engleză e cel mai vorbită, dar totodată și cea mai scrisă, iar acest site e perfect pentru perfecționarea limbii engleze.

11. Lumosity - îmbunătățirea memoriei, antrenarea creierului, prin intermediul unor jocuri amuzante și totodată educaționale.

12. 100 Skills Every Man Shoul Know - deși site-ul spune că acestea se adresează doar bărbaților, noi suntem de părere că și femeile ar trebui să aibă habar.
În fond, nu se știe niciodată când te vei găsi în sălbăticie, singură sau cu un bărbat incapabil să facă focul. :)

13. HowStuffWorks - în fond, cunoașterea e putere. Cu toate că site-ul nu te va învăța nimic practic, dar te va umple cu atât de multă informație, încât tot vei învăța ceva util. Pânăla urmă.

14. StumbleUpon - cel mai asdfghjkl site din toate timpurile! Poți găsi toate site-urile și fotografiile și tot ce vrei din toată lumea, doar alegând una sau mai multe dintre categoriile existente.

15. Scitable - o bibliotecă gratis, care momentan se concentrează asupra geneticii, studiul evoluției, variației și asupra complexității a organismelor vii. Se așteaptă ca site-ul să aibă și alte domenii de învățare.

16. ZenHabits  - ne învață cum să ne găsim simplitatea în haosul cotidian și cum să ne concentrăm asupra a ceea ce este important, pentru a putea crea ceva uimitor și pentru a găsi fericirea. În toate formele ei.

17. SuTree  - un alt site plin de video-uri cu tematica "cum să". Din toată lumea!

18. PCWorld How-To  - laptopurile noastre deobicei se strică. Din motive...tehnice. Așadar, acest site oferă diverse tutoriale și ghiduri pentru repararea și modificarea calculatoarelor - și nu numai.

19. Spreeder  - te ajută/te învață cum să citești mai repede. Mult mai repede.

20.MakeUseOf  - un blog up-datat zilnic, care oferă diverse site-uri faine, trucuri pentru calculatoare și chestii de downloadat care te pot ajuta să fii mai productiv.

21. Work.com - sfaturi și nu numai pentru antreprenorii începători.

22. Khan Academy  - peste 1,200 de lecții video, care acoperă totul, începând cu bazele aritmeticii și a algebrei, continuând cu fizică, chimie și biologie, și sfârșind cu finanțele. Sună greu, într-adevăr, dar orice material educativ poate ajuta în viitor. Nu se știe niciodată.

23. BBC Languages - înveți o nouă limbă străină :)

24. The Happiness Project  - cum să...înveți să fii fericit.

 

 

sursă foto: lindseybuchmann.blogspot.com

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.