Ce trebuie si ce nu trebuie sa scrii in CV?

Scris de  Iul 14, 2013

Dacă te gândești să te angajezi curând, Campuscluj.ro vine cu cele mai bune sfaturi pentru un CV ideal. Pe piața muncii se duce o luptă destul de strânsă pentru fiecare post nou scos la concurs.  Unii aplicanți nu au un loc de muncă, iar alții doresc să își schimbe locul de muncă pentru ceva mai bun.  Așa că mare atenție! Prima impresie pe care un angajator și-o face despre tine este prin intermediul CV-ului, care ar trebuie să îți reprezinte întocmai personalitatea și experiența.

Am pregătit pentru tine o listă cu 8 lucruri pe care nu ar fi indicat să le menționezi în CV, cercetând informațiile oferite de mai multe site-uri de recrutări.

 1. Ce nu ți-a plăcut la ultimul loc de muncă. Nu ar fi bine să faci o evaluare a ultimului loc de muncă. Într-un interviu oricum vei fi întrebat de ce ai părăsit ultimul loc de muncă, dar poți folosi acest lucru în favoarea ta. O explicație prin care să argumentezi că dorești să activezi într-o afacere care oferă alte perspective sau care oferă provocări și care te solicită mai mult, ar fi mult mai potrivită.

 

2. Experiență de muncă irelevantă. Locurile de muncă anterioare care nu au nicio legătură cu actualul post pe care aplici, nu ar trebui menționate. Nu vor fi decât informații de umplutură pentru CV, care s-ar putea să îi enerveze pe cei de la HR. Există și alte modalități prin care poți dovedi de ce abilități dispui, așa că axează-te numai pe ce este relevant.

 

 3. Nu deforma adevărul în privința experienței sau educației. Dacă ai lucrat sau nu pe o poziție un anumit număr de ani, se poate verifica ușor printr-un telefon. Mai bine păstrează-ți o atitudine pozitivă și arată ce poți face pentru acel loc de muncă. Nu e bine să spui că ai urmat cursuri, dacă realitatea este cu totul alta. Verificările sunt foarte stricte, mai ales în privința calificărilor superioare și cineva cu siguranță va descoperi nu ai urmat cursuri în domeniul respectiv.

 

 4. Greșeli gramaticale.  Acestea nu au ce căuta într-un CV. S-ar putea ca cel care analizează CV-ul să își facă o părere nu tocmai frumoasă despre tine, care să includă apelative de genul leneș, needucat etc. Chiar dacă știi foarte bine limba, mai lasă și pe altcineva să arunce o privire pe CV.

 

 5. Cuvinte plictisitoare.  Evită să folosești aceleași expresii și cuvinte pe care majoritatea le folosește în CV. Este vorba despre ”sunt o persoană dedicată, inteligentă, ușor adaptabilă etc.”. Mergi mai mult pe cuvinte de acțiune care să dea un pic de vitalitate CV-ului.

 

 6. Gânduri, cuvinte, idei negative.  Chiar nu ai încredere în propriile puteri, CV-ul nu ar trebui să conțină niciuna din slăbiciunile dumneavoastră. Chiar dacă știți că nu puteți fi un lider, nu trebuie să specificați acest lucru. Păstrați o atitudine pozitivă pentru ca și cei de la resurse umane să simtă acest lucru în privința dumneavoastră.

 

7. Scopuri care îți servesc numai ție. Dacă vreți să lucrezi într-un anumit domeniu numai pentru a căpăta exeperiență, nu menționa acest lucru. Sau numai pentru a te ajuta să treci pe o poziție superioară, încă o dată, nu menționați. Angajatorii vor ca aplicanții să se concentreze numai pe acel loc de muncă, scopurile personale fiind trecute pe locul secund.

 

 8. Starea civilă. Nu are nicio influență asupra calificării sau asupra plusului de valoare pe care îl poți aduce locului de muncă. Menționând acest lucru deschizi calea spre o serie de întrebări care te-ar putea pune în dificultate. Statul de ”căsătorit/ă” s-ar putea să nu convină unor angajatori care au nevoie de persoane pentru care viața de familie să nu intervină în muncă.

 

Site-urile de recurtări sunt pline de sfaturi și de modele de CV-uri. Trebuie să știi când e bine să menționezi anumite lucruri care te pot pune în fruntea listei de potențiali angajați. Este bine să ai în vedere că CV-ul trebuie adaptat pentru fiecare loc de muncă în parte pentru care aplici.

 

Sursa: catalog-cursuri.ro

Sursa foto: timetv.ro

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.