Young Audience Award revine cu 3 filme in premiera pentru Romania!

Scris de 

Pentru al 5-lea an consecutiv, elevii clujeni pot vota câștigătorul premiului Young Audience Award (YAA), decernat de Academia Europeană de Film (EFA) celui mai bun film adresat categoriei de vârstă 12-14 ani. Clujul a făcut parte încă de la a doua ediție, în 2014, din această inițiativă, prin EducaTIFF - programul de educație cinematografică destinat elevilor. De atunci, maratonul internațional de filme pentru copii s-a extins, iar anul acesta este programat, în 6 mai, în 46 de orașe din 36 de țări.

 

În această primă duminică de mai, tinerii clujeni sunt invitați la Cinema Victoria începând cu ora 10:00, pentru a deveni parte din juriul internațional YAA 2018. Rezultatele votului vor fi anunțate printr-un clip video filmat în cinema cu doi elevi – jury speakers – care vor avea rol de ambasadori ai spectatorilor clujeni. Video-ul va fi transmis către Erfurt, orașul‑gazdă din Germania, iar după numărarea punctelor primite de filme de la tineri din toate țările participante, câștigătorul va fi anunțat într-o ceremonie transmisă în direct pe site‑ul yaa.europeanfilmawards.eu.

 

Toate cele trei filme nominalizate în 2018 la YAA sunt difuzate în premieră în România. Maratonul cinefil va începe cu producția Italia-Elveția „Girl in Flight”, o călătorie înduioşătoare, înfricoşătoare şi palpitantă a unei fete de 11 ani din Toscana, care fuge de acasă şi-şi petrece două nopţi în tabăra unor rromi din Roma. O pasiune inedită a adolescenților din Finlanda este subiectul celui de-al doilea film, „Hobbyhorse Revolution”, o poveste amuzantă şi emoţionantă despre adolescenţi care-şi descoperă vocea şi talentul, călărind şi confecţionând căluţi pe băţ. La final, spectatorii îl vor cunoaște pe Ady, un băiat de 13 ani, care e trimis de unchiul său în Burkina Faso pe timpul vacanței de vară. Ady e eroul filmului „Wallay”, o producție: Franța, Burkina Faso, Qatar.

 

Evenimentul este deschis tuturor elevilor cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani. Accesul la eveniment este liber, cu condiția unei rezervări prealabile. Elevii clujeni se pot înscrie individual sau în grupuri școlare pe mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 0743.307.087.

 

Tot ca o premieră, imediat după finalizarea votului de la această ediție, EFA va face disponibile toate filmele nominalizate în ultimii 3 ani pe platforme de tip Video-on-Demand, informații despre accesarea lor putând fi găsite pe site-ul yaa.europeanfilmawards.eu.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.