Cum luam note mari la examene?

Scris de 

Fie că vrem să ne păstrăm locul în cămin, fie că aspirăm la măreața bursă de studiu/merit, toți ne dorim note mari la examene, nu? Să nu lipsești de la cursuri, să citești totul la timp, să fii studios, să știi să îți organizezi timpul foarte bine! Ei bine, acesta e doar începutul. Pentru a lua note mari la examene trebuie și să înveți materialul respectiv, dar trebuie să și înveți să faci acest lucru. Cum anume? Campuscluj.ro are câteva sfaturi pentru tine. Ceea ce e important este că ai de urmat doi pași: să înveți cum să studiezi eficient și să afli ce trebuie să faci atunci când stai în sala de curs și îți dai examenul.

Cum studiem eficient?

Atunci când studiem pentru un examen, unul dintre principalele lucruri de care trebuie să ținem cont se referă la folosirea tuturor materialelor de care dispunem pentru cursul respectiv. Dacă se ține vreun study session cu colegii, trebuie neapărat să fii acolo.

 

De asemenea, dacă sunt lucruri pe care nu le-ai înțeles, va trebui să mergi la consultații. Profesorul va aprecia acest lucru, cu siguranță. Trebuie să fii foarte bine informat despre maniera în care se ține examenul, despre cerințe și structura acestuia. Aceste informații te vor ajuta să alegi modalitatea de studiu.  

 

Toate aceste resurse trebuie văzute ca instrumente folositoare pentru studiu care îți vor fi de mare ajutor la examen. Îți spunem noi câteva modalități prin care vei putea să ajungi la sesiunea de recapitulare, cum să utilizezi un ghid de studiu în mod eficient și cum să muncești eficient într-un grup de studiu pentru a obține rezultatele pe care ți le dorești.

 

Odată ce ai localizat toate aceste resurse, este timpul să te apuci de treabă. Este foarte important să încerci să îți planifici timpul, astfel încât să ai pauze de la studiu. Acestea te ajută te relaxezi și implicit să îți crești atenția. De asemenea, va trebui să îți stabilești prioritățile și informațiile pe care va trebui să le înveți. Va trebui să separi ceea ce este foarte important de ceea ce mai poate aștepta. O altă modalitate excelentă pentru a reuși să te ții de volumul mare de lectură cu care te lupți este, bineînțeles, să citești în timpul semestrului și să iei notițe. Acest lucru te va ajuta să economisești foarte mult timp.

 

Chestiunea asta cu studiul în timpul semestrului nu prea funcționează, iar noi știm asta, nu-i așa? Chiar și studenții cei mai buni se trezesc că trebuie să învețe în ultimul moment, chiar dacă teoria sună foarte bine și foarte diferit. De aceea, Campuscluj.ro îți spune că ar fi o idee excelentă să înveți cum să reziști unei nopți de nesomn și studiu intens. Nu se poate să treci prin studenție fără o astfel de experiență.

 

Cum rezistăm stresului din timpul examenului?

Unul dintre primele lucruri pe care un student trebuie neapărat să le știe se referă la stresul pe care un examen ți-l poate provoca. Nu trebuie să uiți că, totuși, acesta este un simplu examen. Nu îți depinde viața de el! E greu să reușești să păstrezi acest lucru în minte, mai ales când cafeaua îți clocotește în sânge și toate informațiile pe care le-ai acumulat se învârt în capul tău, amețindu-te. Cu toate acestea, ia-ți un minut, respiră adânc și nu uita: Un examen picat nu își va afecta iremediabil existența! Keep that in mind! De asemenea, este foarte important să ştii din timp ce fel de întrebări vei primi la examenul respectiv. Vino pregătit exact pentru felul acela de întrebări.

 

Apoi, când vine vorba de a rezolva examenul propriul-zis, trebuie să știi că organizarea timpului pe care îl ai la dispoziție va face minuni. Fă-ți un mic plan la începutul examenului și încearcă să nu te abați de la el. Nu mai încape îndoiala că la examen ar trebui să vii odihnit atât fizic, cât și mintal. Dar noi știm că asta e cam greu…

 

În concluzie, ce trebui să ții minte? A da un examen este ceva ce se învață, iar rezultatele depind foarte mult de acest lucru. În afară de materialul pe care trebuie să îl studiezi, știi deja: este foarte important să acorzi atenție și abilităților tale de studiu pe care va trebui să le îmbunătățești pentru ca examenul să fie un succes.

 

Sursa foto: newstank.co.uk

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.