7 sfaturi pentru a trece cu bine de sesiunea din vara

Scris de 

Nu mai e mult și ne bate la ușă și la sfârșitul acestui semestru. Sesiunea este coșmarul celor mai mulți studenți. Din păcate, însă, nu poate fi evitată și mai trebuie trecută onorabil pentru a nu crea o salbă de restanțe de dat în ultimul an de facultate, taman înainte de licență. Dacă vrei să scapi cât mai rapid și mai puțin dureros de sesiune, iată 7 trucuri ca să înveți mai ușor!

1. Învață la timpul potrivit!

Adică fie te apuci să studiezi din timp sau, daca nu, înveți în acele momente ale zilei când reușești să te concentrezi cel mai bine. Daca ești un învățăcel matinal, atunci trezește-te și pune-te pe studiat, profitând de energia pe care o ai dimineața. Dacă dimpotrivă, ești o pasăre de noapte, atunci dormi până târziu și seara, apucă-te de tocit pentru examenele din sesiune.

 

2. Alege tactica perfectă!

Unii studenți învață foarte bine citind, alții rețin mai ușor informația pe care o aud sau au memorie vizuală. Oricum ar fi, este esențial să găsești tactica perfectă pentru tine pentru a reuși să înveți cât mai ușor și mai rapid. Încearcă diverse metode până când o găsești pe cea ideală – sau, eventual, cea mai bună combinație de metode de studiu.

 

3. Motivează-te!

Chiar daca găsești momentul și metoda potrivite, se prea poate să nu prea ai chef să înveți pentru examenele din sesiune – mereu se găsește altceva mai bun de făcut în loc să studiezi. În acest caz, este esențial să îți învingi lipsa de motivație și de chef și să găsești ceva care să te determine să depui un minim de efort.

Fă-ți planuri cu amicii tăi pentru seara de după examen, stabilește să îți cumperi ceva ce îți doreai de mult timp dacă reușești să înveți pentru examenele din sesiune, gândește-te la vacanța la mare, etc. Găsește motivația care să fie în stare să te scoată din letargie!

 

4. Nu uita de relaxare!

Oricât de mult ai avea de învățat pentru un examen și oricât de puțin timp ai mai avea la dispoziție, nu ai cum să studiezi încontinuu. Nu eficient, în orice caz. Pentru a nu pierde timp inutil cu nasul în cărți și cursuri, ia pauze periodic și relaxează-te! Ba mai mult, ieși din camera de cămin și ia o gură de aer proaspăt – îți vei relaxa mintea și îți vei oxigena creierul, pentru a putea să o iei de la capăt cu studiul în cel mai scurt timp!

 

5. Învață cu alții!

Daca urăști să înveți de unul singur sau consideri că amicii/colegii tăi te-ar putea ajuta (măcar moral) să studiezi mai mult și mai bine, atunci apelează cu încredere la studiul în grup. În mod normal, nu este foarte eficient – adesea, ești distras de cei din jurul tău – dar amicii tăi te pot ajuta furnizându-ți diverse idei și informații despre care tu nu știai și la care nu te-ai fi gândit, altfel. Prietenii îți pot fi de folos mai ales când studiul tău implică niscaiva creativitate.

 

6. Fă mișcare!

În pauzele pe care le iei de la studiat, fă-ți timp și pentru a face puțină mișcare. Organismul tău va produce serotonina (asta ca să nu mai vorbim despre oxigenare, etc.) și, dacă nu cumva te agiți prea mult, chiar vei avea mai multă energie pentru a te reapuca de studiat pentru examenele din sesiune.

 

7. Revizuiește!

Ultimul sfat ar fi să nu uiți să revizuiești tot ce ai apucat să înveți. Poate că nu ai reușit să parcurgi toată materia pentru examen. Nu-i nimic: asigură-te că ceea ce ai apucat, totuși, să studiezi a prins rădăcini. De aceea, revizuiește informația studiată și vezi dacă și unde ai lacune.

 

Multă baftă în sesiune îți dorește și Campuscluj.ro!

 

Sursa: studentie.ro

Sursa foto: zmelifetips.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.